Navegando por Autor Borém, Flávio Meira

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 15 a 34 de 91 < Anterior   Próximo >
Data do documentoTítuloAutor(es)
19-Mar-2012Biogenic amine profile in unripe Arabica coffee beans processed according to dry and wet methodsDias, Eduardo C.; Borém, Flávio Meira; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Mendes, Eulália; Lima, Renato R. de; Fernandes, José O.; Casal, Susana
15-Fev-2023Chloride applied via fertilizer affects plant nutrition and coffee qualitySantos, César; Malta, Marcelo Ribeiro; Gonçalves, Mariana Gabriele Marcolino; Borém, Flávio Meira; Pozza, Adélia Aziz Alexandre; Martinez, Herminia Emilia Prieto; Souza, Taylor Lima de; Chagas, Wantuir Filipe Teixeira; Melo, Maria Elisa Araújo de; Oliveira, Damiany Pádua; Lima, Alan Dhan Costa; Abreu, Lívia Botelho de; Reis, Thiago Henrique Pereira; Souza, Thaís Regina de; Builes, Victor Ramirez; Guelfi, Douglas
2013Cinética de secagem de café natural para diferentes temperaturas e baixa umidade relativaAlves, Guilherme Euripedes; Isquierdo, Eder Pedroza; Borém, Flávio Meira; Siqueira, Valdiney Cambuy; Oliveira, Pedro Damasceno; Andrade, Ednilton Tavares
2021Classification of specialty coffees using machine learning techniquesOssani, Paulo César; Rossoni, Diogo Francisco; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira
2014Coffee cherries drying process and the influence of environment relative humidity in the mathematical modeling, moisture content, and enthalpy of vaporizationCoradi, Paulo Carteri; Borém, Flávio Meira; Reinato, Carlos Henrique
1-Abr-2012Coffee quality and its interactions with environmental factors in Minas Gerais, BrazilBarbosa, Juliana Neves; Borém, Flávio Meira; Cirillo, Marcelo Ângelo; Malta, Marcelo Ribeiro; Alvarenga, Amauri Alves de; Alves, Helena Maria Ramos
Abr-2020Coffee sensory quality study based on spatial distribution in the Mantiqueira mountain region of BrazilBorém, Flávio Meira; Cirillo, Marcelo Ângelo; Alves, Ana Paula de Carvalho; Santos, Cláudia Mendes deos; Liska, Gilberto Rodrigues; Ramos, Mariana Figueira; Lima, Renato Ribeiro de
2011Composição química de frutos imaturos de café arábica (Coffea arabica L.) processados por via seca e via úmidaNobre, Gilberto Westin; Borém, Flávio Meira; Isquierdo, Eder Pedroza; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Oliveira, Pedro Damasceno de
2007Composição química de grãos crus de cultivares de Coffea arabica L. suscetíveis e resistentes à Hemileia vastatrix Berg et Br.Mendonça, Luciana Maria Vieira Lopes; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Borém, Flávio Meira; Marques, Elizabeth Rosemeire
30-Abr-2015Composição química de grãos crus de cultivares de Coffea arabica L. suscetíveis e resistentes à Hemileia vastatrix Berg et BrMendonça, Luciana Maria Vieira Lopes; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Borém, Flávio Meira; Marques, Elizabeth Rosemeire
Set-2017Controlled fermentation of semi-dry coffee (Coffea arabica) using starter cultures: a sensory perspectiveRibeiro, Luciana Silva; Ribeiro, Diego Egídio; Evangelista, Suzana Reis; Miguel, Maria Gabriela da Cruz Pedrozo; Pinheiro, Ana Carla Marques; Borém, Flávio Meira; Schwan, Rosane Freitas
Out-2018Development and application of biopolymer coatings to specialty green coffee beans: Influence on water content, color and sensory qualityFerreira, Laura Fonseca; Abreu, Giselle Figueiredo de; Lago, Amanda Maria Teixeira; Figueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Martins, Maria Alice; Borges, Soraia Vilela; Dias, Marali Vilela
2021Development and validation of a heated drying air diffusion system to optimize rotary dryers and final coffee qualityCoradi, Paulo Carteri; Martens, Samuel; Rodrigues, Henrique Eguilhor; Leal, Andressa Fernandes; Costa, Douglas Romeu da; Saath, Reni; Borém, Flávio Meira
Ago-2016Discrimination of the sensory quality of the Coffea arabica L. (cv. Yellow Bourbon) produced in different altitudes using decision trees obtained by the CHAID methodRamos, Mariana Figueira; Ribeiro, Diego Egídio; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira
2010Distribuição espacial de cafés do estado de Minas Gerais e sua relação com a qualidadeBarbosa, Juliana Neves; Borém, Flávio Meira; Alves, Helena Maria Ramos; Volpato, Margarete Marin Lordelo; Vieira, Tatiana Grossi Chquiloff; Souza, Vanessa Cristina Oliveira de
2014Distribuições de valores extremos aplicadas na analise sensorial de qualidade de cafés especiaisFerreira, Haiany Aparecida; Liska, Gilberto Rodrigues; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Diego Egídio; Cortez, Ricardo Miguel
Mar-2015Drying and isotherms of sugar cane bagasseCosta, Joyce Maria Gomes da; Corrêa, Jefferson Luiz Gomes; Fonseca, Bruno Elyeser; Borém, Flávio Meira; Borges, Soraia Vilela
2013Drying kinetics and quality of natural coffeeIsquierdo, Eder Pedroza; Borém, Flávio Meira; Andrade, Ednilton Tavares de; Corrêa, Jefferson L. Gomes; Oliveira, Pedro Damasceno de; Alves, Guilherme Eurípedes
2017Drying kinetics of processed natural coffee with high moisture contentSiqueira, Valdiney Cambuy; Borém, Flávio Meira; Alves, Guilherme Eurípedes; Isquierdo, Eder Pedroza; Pinto, Afonso Celso Ferreira; Ribeiro, Diego Egídio; Ribeiro, Fabiana Carmanini
2007Efeito das condições de secagem e armazenamento sobre a qualidade do café natural e despolpadoCoradi, Paulo Carteri; Borém, Flávio Meira; Saath, Reni; Marques, Elizabeth Rosemeire