Browsing by Author Ramos, Eduardo Mendes

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2016Differences in intramuscular fatty acid profiles among Bos indicus and crossbred Bos taurus × Bos indicus bulls finished on pasture or with concentrate feed in BrazilBressan, Maria Cristina; Rodrigues, Erika Christina; Paula, Maria do Livramento de; Ramos, Eduardo Mendes; Portugal, Paula Vaz; Silva, José Santos; Bessa, Rui Branquinho; Gama, Luis Telo da
2017Drip loss assessment by different analytical methods and their relationships with pork quality classificationTorres Filho, Robledo de Almeida; Cazedey, Henrique Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2014Efecto de la luz sobre los parámetros de calidad de la carne porcina en exhibición refrigeradaAroeira, Carolina Naves; Cardoso, Giselle Pereira; Siqueira, Luciana Teixeira de; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Mar-2017Effect of freezing prior to aging on myoglobin redox forms and CIE color of beef from nellore and aberdeen angus cattleAroeira, Carolina Naves; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ladeira, Márcio Machado; Ramos, Eduardo Mendes
2018Effect of mechanically deboned poultry meat content on technological properties and sensory characteristics of lamb and mutton sausagesMassingue, Armando Abel; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Edimar Aparecida Filomeno; Perez, Juan Ramon Olalquiaga; Ramos, Eduardo Mendes
2017Elaboration and acceptability of restructured hams added with jabuticaba skinAlves, Ana Paula de Carvalho; Marques, Tamara Rezende; Carvalho, Thaís Cristina Lima de; Pinheiro, Ana Carla Marques; Ramos, Eduardo Mendes; Corrêa, Angelita Duarte
Jan-2015Emprego da farinha e do extrato de frutanos de yacon na elaboração de apresuntadosContado, Ellem Waleska Nascimento da Fonseca; Rocha, Denise Alvarenga; Queiroz, Estela de Rezende; Abreu, Celeste Maria Patto de; Ramos, Eduardo Mendes
Jun-2016Freezing, thawing and aging effects on beef tenderness from Bos indicus and Bos taurus cattleAroeira, Carolina N.; Torres Filho, Robledo A.; Fontes, Paulo Rogério; Gomide, Lúcio Alberto M.; Ramos, Alcinéia L. S.; Ladeira, Márcio Machado; Ramos, Eduardo Mendes
10-Sep-2012Inhibitory activity of Syzygium aromaticum and Cymbopogon citratus (DC.) Stapf. essential oils against Listeria monocytogenes inoculated in bovine ground meatOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Cardoso, Maria das Graças; Soares, Rodrigo de Araújo; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Tebaldi, Victor Maximiliano Reis
Sep-2015Natural antimicrobials as additional hurdles to preservation of foods by high pressure processingOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Ramos, Alcinéia L. S.; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Cristianini, Marcelo
Dec-2015Phenolic carvacrol as a natural additive to improve the preservative effects of high pressure processing of low-sodium sliced vacuum-packed turkey breast hamOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Leite Junior, Bruno Ricardo de Castro; Ramos, Alcinéia L. S.; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Cristianini, Marcelo
15-Dec-2010Physicochemical properties of meat from Bos taurus and Bos indicusBressan, Maria Cristina; Rodrigues, Erika Cristina; Rossato, Lizandra Vercezi; Ramos, Eduardo Mendes; Gama, Luis Telo da
29-Jul-2009Qualidade da carne maturada de bovinos Red Norte e NeloreAndrade, Patrícia Lopes; Bressan, Maria Cristina; Gama, Luis Telo da; Gonçalves, Tarcisio de Moraes; Ladeira, Márcio Machado; Ramos, Eduardo Mendes
18-Dec-2013Radiação gama e nitrito de sódio na composição química e textura de mortadelasDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Aroeira, Carolina Naves; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Mauricio Henriques Louzada; Contado, José Luís; Pereira, Marcio Tadeu
22-Sep-2011Radiação gama e tempo de armazenamento sobre a oxidação lipídica, cor objetiva, pigmentos heme e nitrito residual de mortadelas elaboradas com diferentes níveis de nitritoDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Paulo Rogério; Cardoso, Giselle Pereira; Leal, Alexandre Soares
Jul-2009Rendimento de carcaça e de cortes comerciais de queixadas criados em cativeiroRamos, Eduardo Mendes; Silva, Antônio Márcio Pereira da; Campos, Fleming Sena; Matos, Rosali Amaral; Santos, Dimas Oliveira
Jul-2014Salames tipo Milano elaborados com fibras de subprodutos da produção de vinho tintoMendes, Andressa Cristina Gaione; Rettore, Daynna Miranda; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Cunha, Simone de Fátima Viana da; Oliveira, Luis Carlos de; Ramos, Eduardo Mendes
Apr-2016Selection of a chitosan gelatin-based edible coating for color preservation of beef in retail displayCardoso, Giselle Pereira; Dutra, Monalisa Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ramos, Eduardo Mendes
28-Feb-2012Technological and sensory quality of restructured low-fat cooked ham containing liquid wheyDutra, Monalisa Pereira; Cardoso, Giselle Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Pinheiro, Ana Carla Marques; Fontes, Paulo Rogério
Mar-2018The effects of sodium chloride and PSE meat on restructured cured-smoked pork loin quality: a response surface methodology studyHaddad, Gabriela de Barros Silva; Moura, Ana Paula Rocha; Fontes, Paulo Rogério; Cunha, Simone de Fatima Viana da; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes