Navegando por Autor Ramos, Eduardo Mendes

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Data do documentoTítuloAutor(es)
4-Nov-2022Influence of intrinsic and extrinsic factors on the sensory perception and intention to purchase buffalo meat by consumers in Southeast BrazilAndrade, Bruna Fernandes; Paula, Marielle Maria de Oliveira; Carneiro, João de Deus Souza; Fontes, Paulo Rogério; Torres Filho, Robledo de Almeida; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
10-Set-2012Inhibitory activity of Syzygium aromaticum and Cymbopogon citratus (DC.) Stapf. essential oils against Listeria monocytogenes inoculated in bovine ground meatOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Cardoso, Maria das Graças; Soares, Rodrigo de Araújo; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Tebaldi, Victor Maximiliano Reis
2019Lipid profile and quality of meat from finishing pig supplemented with mineralsAlbuquerque, Tatiane Mendonça Nogueira Carneiro de; Ramos, Eduardo Mendes; Machado, Isabella Fiche da Matta; Borges, Paula Caixeta; Bolleta, Ana Gabriella; Marçal, Joanna Oliveira
2022Meat quality and performance of broilers fed diets containing selenium yeast and sodium seleniteSilva, Vanessa Avelar; Bertechini, Antônio Gilberto; Carvalho, Andressa Carla de; Castro, Robert Talles da Costa; Oliveira, Barbara Lopes de; Konig, Isaac Filipe Moreira; Ramos, Eduardo Mendes
Dez-2023Microbiological and physicochemical quality of tilapia fillets treated with ozone and chlorine solution and stored under refrigerationTanaka, Marcelo Stefanini; Albergaria, Francielly Corrêa; Oliveira, Diana Carla Fernandes; Ramos, Eduardo Mendes; Murgas, Luis David Solis; Gomes, Maria Emília de Sousa; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
Set-2015Natural antimicrobials as additional hurdles to preservation of foods by high pressure processingOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Ramos, Alcinéia L. S.; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Cristianini, Marcelo
2019Optimization of high pressure processing to reduce the safety risk of low-salt ready-to-eat sliced turkey breast supplemented with carvacrolOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Haddad, Gabriela de Barros Silva; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Cristianini, Marcelo
Dez-2015Phenolic carvacrol as a natural additive to improve the preservative effects of high pressure processing of low-sodium sliced vacuum-packed turkey breast hamOliveira, Thales Leandro Coutinho de; Leite Junior, Bruno Ricardo de Castro; Ramos, Alcinéia L. S.; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Cristianini, Marcelo
15-Dez-2010Physicochemical properties of meat from Bos taurus and Bos indicusBressan, Maria Cristina; Rodrigues, Erika Cristina; Rossato, Lizandra Vercezi; Ramos, Eduardo Mendes; Gama, Luis Telo da
Out-2021Preservative of essential oil blends: control of Clostridium perfringens type A in mortadellaMartins, Heloísa Helena de Abreu; Simões, Luara Aparecida; Isidoro, Silas Rodrigo; Nascimento, Sabrina de Souza; Alcântara, João Paulo; Ramos, Eduardo Mendes; Piccoli, Roberta Hilsdorf
2019Protein concentrates obtained from pig by-products using pH-shifting technique: a preliminary studyCosta, Claudine Garcia Chaves da; Paula, Marielle Maria de Oliveira; Massingue, Armando Abel; Torres Filho, Robledo de Almeida; Ramos, Eduardo Mendes; Carneiro, João de Deus de Souza
29-Jul-2009Qualidade da carne maturada de bovinos Red Norte e NeloreAndrade, Patrícia Lopes; Bressan, Maria Cristina; Gama, Luis Telo da; Gonçalves, Tarcisio de Moraes; Ladeira, Márcio Machado; Ramos, Eduardo Mendes
Nov-2020Rabbit as sustainable meat source: carcass traits and technological quality of meat and of mechanically deboned meatPaula, Marielle Maria de Oliveira; Bittencourt, Márcia Teixeira; Oliveira, Thales Leandro Coutinho de; Bueno, Lethícia Olímpio; Rodrigues, Lorena Mendes; Soares, Elizânia Ribeiro; Machado, Luiz Carlos; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
18-Dez-2013Radiação gama e nitrito de sódio na composição química e textura de mortadelasDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Aroeira, Carolina Naves; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Mauricio Henriques Louzada; Contado, José Luís; Pereira, Marcio Tadeu
22-Set-2011Radiação gama e tempo de armazenamento sobre a oxidação lipídica, cor objetiva, pigmentos heme e nitrito residual de mortadelas elaboradas com diferentes níveis de nitritoDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Paulo Rogério; Cardoso, Giselle Pereira; Leal, Alexandre Soares
Jul-2009Rendimento de carcaça e de cortes comerciais de queixadas criados em cativeiroRamos, Eduardo Mendes; Silva, Antônio Márcio Pereira da; Campos, Fleming Sena; Matos, Rosali Amaral; Santos, Dimas Oliveira
Abr-2022Retail display life extension of beef by gelatin-chitosan edible coating incorporated with allspice leaves extractMassingue, Armando Abel; Bueno, Lethicia Olimpio; Carmo, Lorrany Ramos do; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Jun-2019Retail display of beef steaks coated with monolayer and bilayer chitosan-gelatin compositesCardoso, Giselle Pereira; Andrade, Monalisa Pereira Dutra; Rodrigues, Lorena Mendes; Massingue, Armando Abel; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Jun-2021Rigor development and meat quality of Murrah buffalo from different production systemsAndrade, Bruna Fernandes; Castro, Maira Mendonça de; Rodrigues, Lorena Mendes; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
Jul-2014Salames tipo Milano elaborados com fibras de subprodutos da produção de vinho tintoMendes, Andressa Cristina Gaione; Rettore, Daynna Miranda; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Cunha, Simone de Fátima Viana da; Oliveira, Luis Carlos de; Ramos, Eduardo Mendes