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dc.creatorBertechini, Antonio Gilberto-
dc.creatorMazzuco, Helenice-
dc.date.accessioned2017-05-04T11:47:42Z-
dc.date.available2017-05-04T11:47:42Z-
dc.date.issued2013-03-
dc.identifier.citationBERTECHINI, A. G.; MAZZUCO, H. The table egg: a review. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 37, n. 2, p. 115-122, mar./abr. 2013.pt_BR
dc.identifier.urihttp://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/12805-
dc.description.abstractThis present review intends to provide information and update the reader about diverse aspects of quality and consumption of eggs, the variation among consumer preference worldwide emphasizing the upper status this food represents as source of essential nutrients for human health. This review mainly focus on topics regarding production and quality of table eggs, emphasizing some aspects of the egg market, trend in egg intake and consumers perceptions regarding egg content and nutritious values. Additionally, results from specific studies that provide new findings about the role of enrichment egg components on health, prevention and treatment of diseases are discussed. A novel viewpoint is proposed in this review, highlighting the perspective for an increase of consumption of egg and egg products, mainly in markets where the consumption pattern is known to be low. How the information about shell eggs and its nutrients reach the consumer strongly affect the way this food of higher biological functions takes part in the human diet.pt_BR
dc.languagept_BRpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal de Lavraspt_BR
dc.rightsacesso abertopt_BR
dc.sourceCiência e Agrotecnologiapt_BR
dc.subjectEnrichment eggspt_BR
dc.subjectEgg qualitypt_BR
dc.subjectHuman healthpt_BR
dc.subjectOvos enriquecidospt_BR
dc.subjectQualidade de ovopt_BR
dc.subjectSaúde humanapt_BR
dc.titleThe table egg: a reviewpt_BR
dc.title.alternativeOvo de consumo: uma revisãopt_BR
dc.typeArtigopt_BR
dc.description.resumoNesta revisão, os autores buscam informar sobre os vários aspectos relacionados à qualidade e ao consumo de ovos ao nível mundial, reportando as diferenças que existem entre os países e a importância que esse alimento representa para o fornecimento de nutrientes essenciais para nutrir e manter a saúde humana. Ao mesmo tempo, a revisão enfoca os estudos específicos, que indicam as novas descobertas sobre o enriquecimento dos ovos e sua ação auxiliar, no controle de problemas de saúde humana. Existe a perspectiva de incrementos no nível de consumo, principalmente nos países onde a ingestão é baixa e, assim, melhorar a nutrição humana com esse alimento de baixo custo e, no entanto, de alta qualidade nutricional.pt_BR
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DZO - Artigos publicados em periódicos

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