Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/37571
Título: Desempenho de cultivares de alface em cultivo hidropônico sob dois níveis de condutividade elétrica
Título(s) alternativo(s): Evaluation of two electric conductivity levels on the hidroponic cultivation of lettuce
Palavras-chave: Lactuca sativa L.
Queima das bordas
Cultivo hidropônico
Tipburn
Hydroponics
Data do documento: Set-2010
Editor: Associação Brasileira de Horticultura (ABH)
Citação: MAGALHÃES, A. G. et al. Desempenho de cultivares de alface em cultivo hidropônico sob dois níveis de condutividade elétrica. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 28, n. 3, p. 316-320, July/Sept. 2010. DOI: 10.1590/S0102-05362010000300013.
Resumo: The aim of this work was to compare loose-leaf lettuce cultivars submitted to osmotic stress in nutrient solutions in hydroponic culture. Two experiments were carried out, with electric conductivity of 2.0 or 2.5 dS m-1. The treatments were the cultivars Babá de Verão, Floresta, Luisa, Manoa, Regina 579, Saia Véia, and Vitória Verdinha. The experimental design was randomized blocks with three replications. Harvest was performed 45 days after sowing. None among the cultivars differed clearly on the characteristics evaluated. However, "Manoa" showed the highest rate of leaf-edge burning, without significant difference in comparison to "Saia Véia" and "Babá de Verão" for summer. The cultivars Regina 579 and Vitória Verdinha are preferred by the growers of hydroponic vegetables of Pernambuco, due to the lack of better genotypes for this type of cultivation and due to the presence of smooth slightly-wrinkled leaves with soft texture.
URI: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/37571
Aparece nas coleções:DAG - Artigos publicados em periódicos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
ARTIGO_Desempenho de cultivares de alface em cultivo hidropônico sob dois níveis de condutividade elétrica.pdf324,13 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons Creative Commons