Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/37655
Título: Effects of water deficit in two phenological stages on production of japanese cucumber cultived in greenhouse
Título(s) alternativo(s): Efeito do déficit hídrico em duas fases fenológicas sobre a produção do pepino-japonês cultivado em ambiente protegido
Palavras-chave: Cucumis sativus L.
Greenhouse
Irrigation management
Water deficit
Casa de vegetação
Manejo de irrigação
Déficit hídrico
Data do documento: Jul-2011
Editor: Associação Brasileira de Engenharia Agrícola
Citação: OLIVEIRA, E. C.; CARVALHO, J. de A.; SILVA, W. G. da; REZENDE, F. C.; ALMEIDA, W. F. de. Effects of water deficit in two phenological stages on production of japanese cucumber cultived in greenhouse. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 31, n. 4, p. 676-686, jul./ago. 2011.
Resumo: The experiment was performed in the experimental area of the Engineering Department Federal University of Lavras, Minas Gerais State, Brazil. It aimed at identifying the adequate irrigation management of the greenhouse-cultivated Japanese cucumber (Cucumis sativus L.). complete randomized design, with four levels of soil water potential (15; 30; 60 e 120 kPa) at two phenological phases (vegetative and reproductive), and 5 replications. Overall, the results showed decrease of yield according to increase of soil water potentials. During the reproductive stage, Japanese cucumber plants were more sensitive to water deficit, resulting in further decrease in yield compared to applied water deficit during the vegetative stage of the culture.
URI: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/37655
Aparece nas coleções:DEG - Artigos publicados em periódicos



Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons Creative Commons