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Título: Toxidez do chumbo no teor e translocação de nutrientes em tomateiro
Título(s) alternativo(s): Toxicity of lead in the content and translocation of nutrients in tomatoes
Palavras-chave: Lycopersicum esculentum
Macronutrientes
Metais pesados
Micronutrientes
Macronutrients
Heavy metals
Micronutrients
Data do documento: Dez-2011
Editor: Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC), Centro de Ciências Biológicas (CCB)
Citação: BERTOLI, A. C. et al. Toxidez do chumbo no teor e translocação de nutrientes em tomateiro. Biotemas, Florianópolis, v. 24, n. 4, p. 7-15, 2011. DOI: 10.5007/2175-7925.2011v24n4p7.
Resumo: This study evaluated the effect of applying rising doses of lead to cultured tomatoes by evaluating the content and translocation index of macronutrients and micronutrients. Tomato plants were cultivated in Clark’s nutrient solution and submitted to rising doses of Pb: 0, 0.25, 1.0, 5.0, and 10.0mg.L-1. The doses of Pb reduced the content of K in the shoots, S in the roots, and Zn in the fruits. In relation to translocation, the Pb reduced P in fruits and shoots, and did not infl uence the translocation of Zn and Fe, Ca and Cu in the fruits or K and Mg in the shoots
URI: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/43400
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