Buscar

 

RI UFLA (Universidade Federal de Lavras) >
DCA - Departamento de Ciência dos Alimentos >
DCA - Artigos publicados em periódicos >

Por favor, utilize esse identificador para citar este item ou usar como link: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/5263

Título: Thermal Conductivity Measurements and Predictive Models for Frozen Guava and Passion Fruit Pulps
Autor(es): Prado, M. E. T.
Resende, Jaime Vilela de
Pereira, Gustavo das Graças
Giarola, Tales Márcio de Oliveira
Pereira, C. G.
Assunto: Equations
Freezing point
Fruit pulp
Guavas
Ice
Models
Temperature
Thermal conductivity
Publicador: Taylor & Francis Group
Data de publicação: 14-Fev-2011
Referência: PEREIRA, C. G. et al. Thermal conductivity measurements and predictive models for frozen guava and passion fruit pulps. International Journal of Food Properties, [S.l.], v. 16, n.4, p. 778-789, Feb. 2013.
Abstract: The thermal conductivity of guava and passion fruit pulps was measured at temperatures between −30°C and their initial freezing temperature using the hot wire probe method. The results were compared with those calculated using the parallel, perpendicular, and Maxwell-Eucken models as a function of the ice fraction, and the discrepancies in the results are discussed. Exponential equations were then fit to the experimental data to determine the thermal conductivity of the pulps as a function of temperature. These equations produce mean relative errors of 8.1 and 4.0% in the values estimated for the guava and passion fruit pulp, respectively.
URI: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2011.566030#abstract
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/5263
Idioma: en
Aparece nas coleções: DCA - Artigos publicados em periódicos

Arquivos neste Item:

Não há arquivos associados para este Item.

Itens protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, Salvo indicação em contrário.


Mostrar estatísticas

 


DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback