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Campo DCValorIdioma
dc.creatorMartinez-Pacheco, Mauro Manuel-
dc.creatorFlores-Garcia, Alberto-
dc.creatorVenegas-Gonzalez, Eulalio-
dc.creatorCepeda-Villegas, Mario Alberto-
dc.date2011-10-01-
dc.date.accessioned2015-04-30T13:36:15Z-
dc.date.available2015-04-30T13:36:15Z-
dc.date.issued2015-04-30-
dc.identifierhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542011000500007-
dc.identifier.citationMARTINEZ-PACHECO, M. M. et al. Effect of citric acid on the proteolytic activity of Zea mays L. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 35, n. 5, p. 908-915, set./out. 2011.-
dc.identifier.urihttp://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/7453-
dc.description.abstractHybrids of Zea mays L. (Buffalo, Falcon, H360 y HV313) were treated with citric acid (2000 ppm). Grain yield, soluble protein and proteolytic activity were monitored when the crop reached physiological maturity. Citric acid was applied before the appearance of the flag leaf, and induced an increase in the grain yield from 4222 to 5780 kg/ha, in the soluble protein from 6.34 to 7.91 mg/mg and into the proteolytic activity from 14.3 to 65.7 µU mg prot-1. This is an increase of 2 to 12 times in the Falcon, H360 and HV313 hybrids, while the Buffalo hybrid responded with less intensity to the treatment with citric acid. In the H360 hybrid treated with citric acid, an increase in the proteolytic activity of aspartyl serine proteases was observed. The results indicate that citric acid differentially induces proteolytic activity and vigor in the corn hybrids analyzed.-
dc.formattext/html-
dc.languageen-
dc.publisherEditora da Universidade Federal de Lavras-
dc.sourceCiência e Agrotecnologia v.35 n.5 2011-
dc.subjectMaize-
dc.subjectCitric acid-
dc.subjectProteolytic activity-
dc.subjectMilho-
dc.subjectAtividade proteolítica-
dc.subjectÁcido cítrico-
dc.titleEffect of citric acid on the proteolytic activity of Zea mays L.-
dc.title.alternativeEfeito do ácido cítrico sobre a atividade proteolítica de Zea mays L.-
dc.typejournal article-
dc.description.resumoZea mays L. híbridos (Buffalo, Falcão, H360 e HV313) foram tratados com ácido cítrico (2000 ppm). O rendimento de grãos, proteína solúvel e atividade proteolítica foram monitorados na fase de maturação fisiológica do cultivo. O ácido cítrico aplicado antes do aparecimento da folha bandeira induziu um aumento na produção de grãos 4222 a 5780 kg/ha, na proteína solúvel de 6.34 7.91 mg/mg de peso seco e atividade proteolítica de 14.3 to 65.7 µU mg prot-1, esto é, um incremento de 2-12 vezes nos híbridos Falcao, H360 e HV313, enquanto o híbrido Buffalo responderam com menor intensidade ao tratamento com ácido cítrico. No híbrido H360, tratadas com ácido cítrico, apresentou-se um aumento na atividade proteolítica de aspartil proteases e serin protease. Os resultados indicam que o ácido cítrico diferencialmente induz a atividade proteolítica e o vigor de híbridos de milho testados.-
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