Navegando por Autor Borém, Flávio Meira

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 26 a 45 de 91 < Anterior   Próximo >
Data do documentoTítuloAutor(es)
Out-2018Development and application of biopolymer coatings to specialty green coffee beans: Influence on water content, color and sensory qualityFerreira, Laura Fonseca; Abreu, Giselle Figueiredo de; Lago, Amanda Maria Teixeira; Figueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Martins, Maria Alice; Borges, Soraia Vilela; Dias, Marali Vilela
2021Development and validation of a heated drying air diffusion system to optimize rotary dryers and final coffee qualityCoradi, Paulo Carteri; Martens, Samuel; Rodrigues, Henrique Eguilhor; Leal, Andressa Fernandes; Costa, Douglas Romeu da; Saath, Reni; Borém, Flávio Meira
Ago-2016Discrimination of the sensory quality of the Coffea arabica L. (cv. Yellow Bourbon) produced in different altitudes using decision trees obtained by the CHAID methodRamos, Mariana Figueira; Ribeiro, Diego Egídio; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira
2010Distribuição espacial de cafés do estado de Minas Gerais e sua relação com a qualidadeBarbosa, Juliana Neves; Borém, Flávio Meira; Alves, Helena Maria Ramos; Volpato, Margarete Marin Lordelo; Vieira, Tatiana Grossi Chquiloff; Souza, Vanessa Cristina Oliveira de
2014Distribuições de valores extremos aplicadas na analise sensorial de qualidade de cafés especiaisFerreira, Haiany Aparecida; Liska, Gilberto Rodrigues; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Diego Egídio; Cortez, Ricardo Miguel
Mar-2015Drying and isotherms of sugar cane bagasseCosta, Joyce Maria Gomes da; Corrêa, Jefferson Luiz Gomes; Fonseca, Bruno Elyeser; Borém, Flávio Meira; Borges, Soraia Vilela
2013Drying kinetics and quality of natural coffeeIsquierdo, Eder Pedroza; Borém, Flávio Meira; Andrade, Ednilton Tavares de; Corrêa, Jefferson L. Gomes; Oliveira, Pedro Damasceno de; Alves, Guilherme Eurípedes
2017Drying kinetics of processed natural coffee with high moisture contentSiqueira, Valdiney Cambuy; Borém, Flávio Meira; Alves, Guilherme Eurípedes; Isquierdo, Eder Pedroza; Pinto, Afonso Celso Ferreira; Ribeiro, Diego Egídio; Ribeiro, Fabiana Carmanini
2007Efeito das condições de secagem e armazenamento sobre a qualidade do café natural e despolpadoCoradi, Paulo Carteri; Borém, Flávio Meira; Saath, Reni; Marques, Elizabeth Rosemeire
2014Effect of intermittent drying and storage on parchment coffee qualityBorém, Flávio Meira; Isquierdo, Eder Pedroza; Oliveira, Pedro Damasceno; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Siqueira, Valdiney Cambuy; Taveira, José Henrique da Silva
30-Abr-2015Eficácia do teste de acidez graxa na avaliação da qualidade do café Arábica (Coffea arabica L.) submetido a diferente períodos e temperaturas de secagemMarques, Elizabeth Rosemeire; Borém, Flávio Meira; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Biaggioni, Marco Antônio Martin
1-Ago-2017Estatística multivariada aplicada em dados de custos da fase de pós-colheita do caféSantos, Rafael Vargas; Vieira, Henrique Duarte; Borém, Flávio Meira; Prado, Mariele Vilela Bernardes
2009Estudos morfo-anatômicos de sementes de dois genótipos de mamão (Carica Papaya L.)Santos, Sônia Aparecida dos; Silva, Roberto Ferreira da; Pereira, Messias Gonzaga; Alves, Eduardo; Machado, José da Cruz; Borém, Flávio Meira; Guimarães, Renato Mendes; Marques, Elizabeth Rosemeire
2015Evaluation of sensory panels of consumers of specialty coffee beverages using boosting method in discriminant analysisLiska, Gilberto Rodrigues; Menezes, Fortunato Silva de; Cirillo, Marcelo Angelo; Borém, Flávio Meira; Cortez, Ricardo Miguel; Ribeiro, Diego Egídio
Jan-2013Evaluation of the sensory and color quality of coffee beans stored in hermetic packagingBorém, Flávio Meira; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Figueiredo, Luisa Pereira; Giomo, Gerson Silva; Fortunato, Valquíria Aparecida; Isquierdo, Eder Pedroza
2023Feasibility of the expectation-maximization algorithm for assessing individuals with different sensory perceptions in discrimination of specialty coffeesOliveira, Larissa Karolina de; Resende, Mariana; Borém, Flávio Meira; Cirillo, Marcelo Angelo
2020Fixed bed dryer: an adaptation to improve drying of natural coffee in BrazilOliveira, Filipe da Silva de; Andrade, Ednilton Tavares de; Moreira, Kátia Soares; Souza, Sara Maria Chalfoun de; Borém, Flávio Meira
Abr-2021Impacts of quaker beans over sensory characteristics and volatile composition of specialty natural coffeesRabelo, Mariane Helena Sances; Borém, Flávio Meira; Lima, Renato Ribeiro de; Alves, Ana Paula de Carvalho; Pinheiro, Ana Carla Marques; Ribeiro, Diego Egídio; Santos, Cláudia Mendes dos; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
2014Influence of drying temperature on the chemical constituents of jaboticaba (Plinia Jaboticaba (Vell.) Berg) skinAlves, Ana Paula de C.; Corrêa, Angelita Duarte; Oliveira, Flávia Cíntia de; Isquierdo, Eder Pedroza; Abreu, Celeste Maria Patto de; Borém, Flávio Meira
2018Influence of environmental and microclimate factors on the coffee beans quality (C. canephora): correlation between chemical analysis and stable free radicalsAlves, André Luíz; Pessoa, Marcio Solino; Souza, Paulo Eduardo Narcizo de; Partelli, Fábio Luís; Moscon, Paulo Sérgio; Silva, Edson Correa da; Guimarães, André Oliveira; Muniz, Eduardo Perini; Pinheiro, Patrícia Fontes; Borém, Flávio Meira; Morais, Paulo César