Navegando por Autor Borém, Flávio Meira

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 72 a 91 de 91 < Anterior 
Data do documentoTítuloAutor(es)
Ago-2019Raman spectroscopy for the differentiation of Arabic coffee genotypesFigueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Almeida, Mariana Ramos; Oliveira, Luiz Fernando Cappa de; Alves, Ana Paula de Carvalho; Santos, Cláudia Mendes dos; Rios, Paula Almeida
Jul-2019Raman spectroscopy: a new strategy for monitoring the quality of green coffee beans during storageAbreu, Giselle Figueiredo; Borém, Flávio Meira; Oliveira, Luiz Fernando Cappa; Almeida, Mariana Ramos; Alves, Ana Paula Carvalho
Jan-2019Recognition of coffee roasting degree using a computer vision systemLeme, Dimas Samid; Silva, Sabrina Alves da; Barbosa, Bruno Henrique Groenner; Borém, Flávio Meira; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
1-Ago-2017Scanning electron microscopy of coffee beans subjected to different forms of processing and dryingBorém, Flávio Meira; Oliveira, Pedro Damasceno; Isquierdo, Eder Pedroza; Giomo, Gerson da Silva; Saath, Reni; Cardoso, Renan Alves
2013Selection of robust estimator usedin analysis of sensory characteristics and identification of environments conducive to specialty coffee productionChagas, Elcio do Nascimento; Morais, Augusto Ramalho de; Cirillo, Marcelo Angelo; Figueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira
2023Sensorial analysis of categorized data of special coffee to identify similar crop seasons pairs using KappaSilva, Jackelya; Cirilo, Marcelo Angelo; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Diego Egídio; Manuel, Loureço
2018Sensory analysis and chemical composition of ‘bourbon’ coffees cultivated in different environmentsFigueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Giomo, Gerson Silva; Malta, Marcelo Ribeiro; Taveira, José Henrique da Silva
Set-2019Sensory analysis and fatty acid profile of specialty coffees stored in different packagesBorém, Flávio Meira; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Figueiredo, Luisa Pereira; Giomo, Gerson Silva; Siqueira, Valdiney Cambuy; Dias, Camila Almeida
Out-2018Simulation of coffee fruit drying using computational fluid dynamicsAmaral, Rudney; Andrade, Ednilton Tavares; Gomes, Francisco Carlos; Borém, Flávio Meira; Lemos, Isabella; Dias, Camila Almeida
Jan-2017Simultaneous optimization of coffee quality variables during storageAbreu, Giselle F. de; Rosa, Sttela D. V. F. da; Cirillo, Marcelo A.; Malta, Marcelo R.; Clemente, Aline C. S.; Borém, Flávio Meira
-Sistema inteligente de avaliação em tempo real de atributos físicos do café durante o processo de torrefaçãoBarbosa, Bruno Henrique Groenner; Borém, Flávio Meira; Cardoso, Rennan Alves
-Sistema inteligente de avaliação em tempo real de atributos físicos do café durante o processo de torrefaçãoBarbosa, Bruno Henrique Groenner; Borém, Flávio Meira; Cardoso, Rennan Alves
2019Statistical procedure for the composition of a sensory panel of blends of coffee with different qualities using the distribution of the extremes of the highest scoresCirillo, Marcelo Ângelo; Ramos, Mariana Figueira; Borém, Flávio Meira; Miranda, Felipe Mesquita de; Ribeiro, Diego Egídio; Menezes, Fortunato Silva de
Out-2011Storage of green coffee in hermetic packaging injected with CO2Ribeiro, Fabiana Carmanini; Borém, Flávio Meira; Giomo, Gerson Silva; Lima, Renato Ribeiro de; Malta, Marcelo Ribeiro; Figueiredo, Luisa Pereira
2013The potential for high quality bourbon coffees from different environmentsFigueiredo, Luisa P.; Borém, Flávio Meira; Cirillo, Marcelo Ângelo; Ribeiro, Fabiana C.; Giomo, Gerson S.; Salva, Terezinha de J. G.
Fev-2016The relationship between organic acids, sucrose and the quality of specialty coffeesBorém, Flávio Meira; Figueiredo, Luisa P.; Ribeiro, Fabiana C.; Taveira, José H. S.; Giomo, Gerson S.; Salva, Terezinha J. G.
Dez-2020Unsupervised classification of specialty coffees in Homogeneous sensory attributes through machine learningOssani, Paulo Cesar; Rossoni, Diogo Francisco; Cirillo, Marcelo Ângelo; Borém, Flávio Meira
2014Uso do bio-speckle laser como quantificador de atividade biológica - medidor de umidade, identificador de fungos em sementes e quantificador de atividade em sêmen animal ou humanoBraga Júnior, Roberto Alves; Rabelo, Giovanni Francisco; Trivi, Marcelo Ricardo; Rabal, Hector Jorge; Arizaga, Ricardo; Borém, Flávio Meira; Dal Fabbro, Inácio Maria; Machado, José da Cruz; Barreto Filho, João Bosco; Lima, Luiz Antônio; Botega, Juliana Vilela Lorençoni; Machado, Maurício Pinheiro de Pinho; Faria, Rafael de Oliveira
Mai-2022Vacuum drying of peeled coffee cherry beans: Drying kinetics and physiological effectsRocha, Hully Alves; Correa, Jefferson Luiz Gomes; Borém, Flávio Meira
Set-2021Volatile compounds indicating latent damage to sensory attributes in coffee stored in permeable and hermetic packagingBorém, Flávio Meira; Abreu, Giselle Figueiredo de; Alves, Ana Paula de Carvalho; Santos, Claudia Mendes dos; Teixeira, Daniela Edel