Navegando por Autor Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 25 a 44 de 50 < Anterior   Próximo >
Data do documentoTítuloAutor(es)
2019Development and optimization of coffee gelato: a sensory perspectiveSousa, Maísa Mancini Matioli de; Antonialli, Fabio; Pereira, Rafaela Corrêa; Ribeiro, Michele Nayara; Pires, Fabiana de Carvalho; Moreira, Suzana da Silva; Leme, Paulo Henrique Montagnana Vicente; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
2018Development of a functional food bar containing coffeeLara, Nathália de Souza; Sousa, Maísa Mancini Matioli de; Gandra, Fernanda Paola de Pádua; Angelis-Pereira, Michel Cardoso de; Carneiro, João de Deus Souza; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
Ago-2020Discrimination of genotypes coffee by chemical composition of the beans: Potential markers in natural coffeesMalta, Marcelo Ribeiro; Fassio, Larissa de Oliveira; Liska, Gilberto Rodrigues; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Antônio Alves; Botelho, Cesar Elias; Ferraz, Vanny Perpétua; Silva, Ackson Dimas; Pedrosa, Adriene Woods; Alvaro, Laisa Nayara; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
Out-2009Efeito da bebida de café descascado sobre a atividade antioxidante, os parâmetros hematológicos e bioquímicos em ratosDuarte, Stella Maris da Silveira; Abreu, Celeste Maria Patto de; Menezes, Hillary Castle de; Paula, Fernanda Borges de Araujo; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Gouvêa, Cibele Marli Cação Paiva
26-Set-2019Efeito da inclusão de grãos defeituosos na composição química e qualidade do café (Coffea arabica L.) "estritamente mole"Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
11-Jun-2013Effect of different roasting levels and particle sizes on ochratoxin A concentration in coffee beansOliveira, Gislaine; Silva, Daiani Maria da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Paiva, Leandro Carlos; Prado, Guilherme; Batista, Luís Roberto
30-Abr-2015Eficácia do teste de acidez graxa na avaliação da qualidade do café Arábica (Coffea arabica L.) submetido a diferente períodos e temperaturas de secagemMarques, Elizabeth Rosemeire; Borém, Flávio Meira; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Biaggioni, Marco Antônio Martin
-FRR 1.0 - Sistema de análise de cor do caféPires, Fabiana de Carvalho; Rocha, Roney Alves da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
Set-2020Functional and technological potential of arabica coffee oilsLima, Clara Mariana; Pagnossa, Jorge Pamplona; Lago, Rafael Carvalho do; Neves, Isabelle Cristina Oliveira; Oliveira, Ana Carolina Salgado de; Verruck, Silvani; Seraglio, Siluana Katia Tischer; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Carvalho, Elisângela Elena Nunes; Minim, Luis Antonio; Rocha, Roney Alves da; Botrel, Diego Alvarenga; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
Jul-2020Fungi associated to beans infested with coffee berry borer and the risk of ochratoxin ASilva, Sabrina Alves da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Lira, Nathasha de Azevedo; Glória, Eduardo Micotti da; Chalfoun, Sara Maria; Batista, Luís Roberto
Abr-2021Impacts of quaker beans over sensory characteristics and volatile composition of specialty natural coffeesRabelo, Mariane Helena Sances; Borém, Flávio Meira; Lima, Renato Ribeiro de; Alves, Ana Paula de Carvalho; Pinheiro, Ana Carla Marques; Ribeiro, Diego Egídio; Santos, Cláudia Mendes dos; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
9-Mai-2013Influence of coffee brew in metabolic syndrome and type 2 diabetesAbrahão, Sheila Andrade; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Sousa, Raimundo Vicente de; Lima, Adriene Ribeiro; Crema, Gabriela Previatti; Barros, Bianca Sacramento
13-Mai-2013Influence of integral and decaffeinated coffee brews on metabolic parameters of rats fed with hiperlipidemic dietsGomes, Júlia Ariana de Souza; Faria, Bruno Generoso; Silva, Viviam de Oliveira; Zangerônimo, Márcio Gilberto; Miranda, José Rafael; Lima, Adriene Ribeiro de; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Pereira, Luciano José
13-Mai-2013Influence of integral and decaffeinated coffee brews on metabolic parameters of rats fed with hiperlipidemic dietsGomes, Júlia Ariana de Souza; Faria, Bruno Generoso; Silva, Viviam de Oliveira; Zangerônimo, Márcio Gilberto; Miranda, José Rafael; Lima, Adriene Ribeiro de; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Pereira, Luciano José
30-Abr-2015Influência de safras agrícolas e tratamentos fungicidas no café cereja descascado e bóiaAbrahão, Adriano Andrade; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Borém, Flávio Meira; Rezende, Juliana Costa de; Barbosa, José Carlos
Abr-2019Microencapsulation of bioactive compounds from espresso spent coffee by spray dryingAbrahão, Fernanda Rezende; Rocha, Lenizy Cristina Reis; Santos, Taline Amorim; Carmo, Eloá Lourenço do; Pereira, Lívio Antônio Silva; Borges, Soraia Vilela; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Botrel, Diego Alvarenga
6-Set-2009Monte Carlo based test for inferring about the unidimensionality of a Brazilian coffee sensory panelAmorim, Isabel de Sousa; Ferreira, Eric Batista; Lima, Renato Ribeiro de; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
15-Dez-2021Near-infrared spectroscopy and multivariate calibration as an alternative to the Agtron to predict roasting degrees in coffee beans and ground coffeesPires, Fabiana de Carvalho; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Baqueta, Michel Rocha; Valderrama, Patrícia; Rocha, Roney Alves da
2005Parâmetros bromatológicos de grãos crus e torrados de cultivares de café (Coffea arabica L.)Mendonça, Luciana Maria Vieira Lopes; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães
2020Performance of arabica coffee accessions from the active germplasm bank of Minas Gerais – Brazil as a function of dry and wet processing: a sensory approachFassio, Larissa de Oliveira; Malta, Marcelo Ribeiro; Liska, Gilberto Rodrigues; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Botelho, Cesar Elias; Pereira, Antônio Alves; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga