Navegando por Autor Ramos, Alcinéia de Lemos Souza

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Data do documentoTítuloAutor(es)
30-Nov-2011Perfil sensorial de bebida láctea sabor maçã verde e pêssego utilizando análise descritiva quantitativaBarbosa, Alan Franco; Oliveira, Miguel Meirelles de; Silva, Vanessa Riani Olmi; Martins, Aurélia Dornelas de Oliveira; Martins, Maurilio Lopes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
Nov-2020Rabbit as sustainable meat source: carcass traits and technological quality of meat and of mechanically deboned meatPaula, Marielle Maria de Oliveira; Bittencourt, Márcia Teixeira; Oliveira, Thales Leandro Coutinho de; Bueno, Lethícia Olímpio; Rodrigues, Lorena Mendes; Soares, Elizânia Ribeiro; Machado, Luiz Carlos; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
18-Dez-2013Radiação gama e nitrito de sódio na composição química e textura de mortadelasDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Aroeira, Carolina Naves; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Mauricio Henriques Louzada; Contado, José Luís; Pereira, Marcio Tadeu
22-Set-2011Radiação gama e tempo de armazenamento sobre a oxidação lipídica, cor objetiva, pigmentos heme e nitrito residual de mortadelas elaboradas com diferentes níveis de nitritoDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Paulo Rogério; Cardoso, Giselle Pereira; Leal, Alexandre Soares
Abr-2022Retail display life extension of beef by gelatin-chitosan edible coating incorporated with allspice leaves extractMassingue, Armando Abel; Bueno, Lethicia Olimpio; Carmo, Lorrany Ramos do; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Jun-2019Retail display of beef steaks coated with monolayer and bilayer chitosan-gelatin compositesCardoso, Giselle Pereira; Andrade, Monalisa Pereira Dutra; Rodrigues, Lorena Mendes; Massingue, Armando Abel; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Jun-2021Rigor development and meat quality of Murrah buffalo from different production systemsAndrade, Bruna Fernandes; Castro, Maira Mendonça de; Rodrigues, Lorena Mendes; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
Jul-2014Salames tipo Milano elaborados com fibras de subprodutos da produção de vinho tintoMendes, Andressa Cristina Gaione; Rettore, Daynna Miranda; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Cunha, Simone de Fátima Viana da; Oliveira, Luis Carlos de; Ramos, Eduardo Mendes
Abr-2016Selection of a chitosan gelatin-based edible coating for color preservation of beef in retail displayCardoso, Giselle Pereira; Dutra, Monalisa Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ramos, Eduardo Mendes
2020Sensory profile and technological characterization of boneless dry-cured ham with lactulose added as a prebioticGomes, Hewerton Barbosa; Rodrigues, Lorena Mendes; Massingue, Armando Abel; Lima, Ítalo Abreu; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2017Strength improvement of hydroxypropyl methylcellulose/ starch films using cellulose nanocrystalsPrado, Ney Robson Taironi do; Raabe, Joabel; Mirmehdi, Seyedmohammad; Hugen, Lisiane Nunes; Lima, Lidiane Costa; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Guimarães Junior, Mário; Tonoli, Gustavo Henrique Denzin
Mai-2019Supplementation of selenomethionine at different ages and levels on meat quality, tissue deposition, and selenium retention in broiler chickensSilva, Vanessa Avelar; Clemente, Alisson Hélio Sampaio; Nogueira, Bernardo Rocha Franco; Carvalho, Andressa Carla de; Freitas, Luís Filipe Villas Boas de; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Bertechini, Antônio Gilberto
2019Technological and nutritive characterization of “queijo de porco” sausage traditionally produced and commercialized in Southern BrazilOliveira, Cristiane Ayala de; Rodrigues, Lorena Mendes; Andrade, Monalisa Pereira Dutra; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
28-Fev-2012Technological and sensory quality of restructured low-fat cooked ham containing liquid wheyDutra, Monalisa Pereira; Cardoso, Giselle Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Pinheiro, Ana Carla Marques; Fontes, Paulo Rogério
Jun-2020Temporal dominance of sensations and check-all-that-apply analysis of restructured cooked hams elaborated with different salt content and pork quality meatsPaula, Marielle Maria de Oliveira; Massingue, Armando Abel; Moura, Ana Paula Rocha de; Carneiro, João de Deus Souza; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Abr-2021Texture profile of surimi-like material from mechanically deboned turkey meatMassingue, Armando Abel; Paula, Mariele Maria de Oliveira; Rocha, Ana Paula; Haddad, Gabriela de Barros Silva; Carmo, Eloá Lourenço do; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Mar-2018The effects of sodium chloride and PSE meat on restructured cured-smoked pork loin quality: a response surface methodology studyHaddad, Gabriela de Barros Silva; Moura, Ana Paula Rocha; Fontes, Paulo Rogério; Cunha, Simone de Fatima Viana da; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Fev-2016Use of gamma radiation on control of Clostridium botulinum in mortadella formulated with different nitrite levelsDutra, Monalisa Pereira; Aleixo, Glécia de Cássia; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Maurício Henriques Louzada; Pereira, Marcio Tadeu; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Ramos, Eduardo Mendes