Browsing by Author Resende, Jaime Vilela de

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 23 to 42 of 50 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2018Induction of crystallization influences the retention of volatile compounds in freeze-dried marolo pulpBezerra, Tânia Sulamytha; Pereira, Cristina Guimarães; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Resende, Jaime Vilela de
3-May-2011Influence of the partial substitution of skim milk powder for soy extract on ice cream structure and qualityPereira, Gustavo das Graças; Resende, Jaime Vilela de; Abreu, Luiz Ronaldo de; Giarola, Tales Márcio de Oliveira; Perrone, Italo Tuler
14-Feb-2012Influência do pH nas características físico-químicas e sensoriais de frozen yogurt de morangoPereira, Gustavo das Graças; Rafael, Leonardo Mesquita; Gajo, Adriano Alvarenga; Ramos, Thaís de Melo; Pinto, Sandra Maria; Resende, Jaime Vilela de; Abreu, Luiz Ronaldo de
Mar-2018Infrared (IR) thermography applied in the freeze-drying of gelatin model solutions added with ethanol and carrier agentsGonçalves, Bárbara Jordana; Lago, Amanda Maria Teixeira; Machado, Amanda Alvarenga; Giarola, Tales Márcio de Oliveira; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Resende, Jaime Vilela de
Oct-2017Infrared thermography as a complementary tool for the evaluation of heat transfer in the freezing of fruit juice model solutionsPereira, Cristina Guimarães; Ramaswamy, Hosahalli S.; Giarola, Tales Márcio de Oliveira; Resende, Jaime Vilela de
Jan-2014Investigação microscópica da estrutura do leite adicionado de polissacarídeosCosta, Fabiano Freire; Resende, Jaime Vilela de; Abreu, Luiz Ronaldo de
Sep-2018Measurement of water activities of foods at different temperatures using biospeckle laserSilva, Sergio Henrique; Lago, Amanda Maria Teixeira; Rivera, Fernando Pujaico; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Braga, Roberto Alves; Resende, Jaime Vilela de
31-Oct-2009Microstructural changes of frozen strawberries submitted to pre-treatments with additives and vacuum impregnationReno, Marciu José; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Resende, Jaime Vilela de
2018Mixed fruit juices from Cerrado: optimization based on sensory properties, bioactive compounds and antioxidant capacityEvangelista, Maria Cecília; Schiassi, Vasconcelos; Lago, Amanda Maria Teixeira; Souza, Vanessa Rios de; Meles, Juliana dos Santos; Resende, Jaime Vilela de; Queiroz, Fabiana
2020Preparation of mesoporous activated carbon from defective coffee beans for adsorption of fresh whey proteinsBatista, Giovanni Aleixo; Silva, Maria Letícia Martins; Gomes, Willian de Paula; Neves, Isabelle Cristina Oliveira; Mól, Paula Chequer Gouveia; Resende, Jaime Vilela de; Veríssimo, Lizzy Ayra Alcântara; Soares, Jenaina Ribeiro
Oct-2009Preservação de abacaxis congelados por impregnação a vácuo de pectina e propionato de cálcioCruvinel, Rafael Souza Ribeiro; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Resende, Jaime Vilela de; Cirillo, Marcelo Ângelo
Oct-2010Qualidade do pequi submetido ao cozimento após congelamento por diferentes métodos e tempos de armazenamentoGonçalves, Gilma Auxiliadora Santos; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Resende, Jaime Vilela de; Machado, Andrelisa Lina de; Vilas Boas, Brígida Monteiro
2010Qualidade dos frutos do pequizeiro submetidos a diferentes tempos de cozimentoGonçalves, Gilma Auxiliadora Santos; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Resende, Jaime Vilela de; Machado, Andrelisa Lina de Lima; Vilas Boas, Brígida Monteiro
30-Apr-2015Qualidade dos frutos do pequizeiro submetidos a diferentes tempos de cozimentoGonçalves, Gilma Auxiliadora Santos; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Resende, Jaime Vilela de; Machado, Andrelisa Lina de Lima; Vilas Boas, Brígida Monteiro
13-Dec-2018Redução de danos de congelamento em frutos de melão (Cocumes melo L. Inodorus) utilizando substâncias crioprotetoras de concentrações e origens diversasResende, Jaime Vilela de
Jun-2016Rheological and thermal properties of selected brazilian honeys from various floral originsSilva, Vanelle Maria da; Carvalho, Larissa Andrade de; Torres Filho, Robledo de Almeida; Resende, Jaime Vilela de
2018Rheological behavior and stability of emulsions obtained from Pereskia aculeata Miller via different drying methodsJunqueira, Luciana Affonso; Amaral, Tatiana Nunes; Oliveira, Natália Leite; Prado, Mônica Elisabeth Torres; Resende, Jaime Vilela de
2017Rheological properties of selected Brazilian honeys as a function of temperature and soluble solid concentrationSilva, Vanelle Maria da; Torres Filho, Robledo de Almeida; Resende, Jaime Vilela de
Jun-2016Stability and microstructure of freeze-dried guava pulp (Psidium guajava L.) with added sucrose and pectinConceição, Márcia Cavalcante; Fernandes, Tatiana Nunes; Resende, Jaime Vilela de
Jun-2019Study of morphological properties and rheological parameters of cellulose nanofibrils of cocoa shell (Theobroma cacao L.)Souza, Lucas Oliveira; Lessa, Ozana Almeida; Dias, Matheus Cordazzo; Tonoli, Gustavo Henrique Denzin; Rezende, Denilde Vilas Bôas; Martins, Maria Alice; Neves, Isabelle Cristina Oliveira; Resende, Jaime Vilela de; Carvalho, Elisângela Elena Nunes; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Oliveira, Julieta Rangel de; Franco, Marcelo