Browsing by Author Ramos, Alcinéia de Lemos Souza

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Feb-2015Application of a check-all-that-apply question for evaluating and characterizing meat productsJorge, Élida da Conceição; Mendes, Andressa Cristina Gaione; Auriema, Bruna Emygdio; Cazedey, Henrique Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Mar-2019Application of Lactobacillus paracasei LPC02 and lactulose as a potential symbiotic system in the manufacture of dry-fermented sausageCoelho, Samira Reis; Lima, Ítalo Abreu; Martins, Maurilio Lopes; Benevenuto Júnior, Augusto Aloísio; Torres Filho, Robledo de Almeida; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2011Avaliação da vida de prateleira do mamão “formosa” minimamente processado acrescentado de antioxidantesChaves, Kamila Ferreira; Teixeira, Lorrani do Carmo; Silva, Vanessa Riani Olmi; Martins, Aurélia Dornelas de Oliveira; Martins, Eliane Maurício Furtado; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
2017Caracterização física, química e microbiológica de presunto cru desossado adicionado de lactuloseLima, Ítalo Abreu; Gomes, Hewerton Barbosa; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Piccoli, Roberta Hilsdorf; Ramos, Eduardo Mendes
Mar-2011Características físico-químicas e aceitação sensorial de abacaxi "Pérola" minimamente processado adicionado de antioxidantesChaves, Kamila Ferreira; Cruz, Welliton Fagner da; Silva, Vanessa Riani Olmi; Martins, Aurélia Dornelas de Oliveira; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Maurício Henriques Louzada
2018Classification of pork quality by hierarchical cluster analysisTorres Filho, Robledo de Almeida; Silva, Vanelle Maria da; Rodrigues, Lorena Mendes; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2017Combined effects of gamma radiation doses and sodium nitrite content on the lipid oxidation and color of mortadellaDutra, Monalisa Pereira; Cardoso, Giselle Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Silva, Douglas Roberto Guimarães; Pereira, Marcio Tadeu; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Dec-2016Comparison of different criteria used to categorize technological quality of porkCazedey, Henrique Pereira; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2017Drip loss assessment by different analytical methods and their relationships with pork quality classificationTorres Filho, Robledo de Almeida; Cazedey, Henrique Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
2014Efecto de la luz sobre los parámetros de calidad de la carne porcina en exhibición refrigeradaAroeira, Carolina Naves; Cardoso, Giselle Pereira; Siqueira, Luciana Teixeira de; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Mar-2017Effect of freezing prior to aging on myoglobin redox forms and CIE color of beef from nellore and aberdeen angus cattleAroeira, Carolina Naves; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ladeira, Márcio Machado; Ramos, Eduardo Mendes
2018Effect of mechanically deboned poultry meat content on technological properties and sensory characteristics of lamb and mutton sausagesMassingue, Armando Abel; Torres Filho, Robledo de Almeida; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Edimar Aparecida Filomeno; Perez, Juan Ramon Olalquiaga; Ramos, Eduardo Mendes
-Osmotic dehydration of yacon (Smallanthus sonchifolius): optimization for fructan retentionOliveira, Letícia Fernandes de; Corrêa, Jefferson Luiz Gomes; Pereira, Michel Cardoso de Angelis; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Vilela, Marina Barbosa
30-Nov-2011Perfil sensorial de bebida láctea sabor maçã verde e pêssego utilizando análise descritiva quantitativaBarbosa, Alan Franco; Oliveira, Miguel Meirelles de; Silva, Vanessa Riani Olmi; Martins, Aurélia Dornelas de Oliveira; Martins, Maurilio Lopes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
18-Dec-2013Radiação gama e nitrito de sódio na composição química e textura de mortadelasDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Aroeira, Carolina Naves; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Silva, Mauricio Henriques Louzada; Contado, José Luís; Pereira, Marcio Tadeu
22-Sep-2011Radiação gama e tempo de armazenamento sobre a oxidação lipídica, cor objetiva, pigmentos heme e nitrito residual de mortadelas elaboradas com diferentes níveis de nitritoDutra, Monalisa Pereira; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Fontes, Paulo Rogério; Cardoso, Giselle Pereira; Leal, Alexandre Soares
Jul-2014Salames tipo Milano elaborados com fibras de subprodutos da produção de vinho tintoMendes, Andressa Cristina Gaione; Rettore, Daynna Miranda; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Cunha, Simone de Fátima Viana da; Oliveira, Luis Carlos de; Ramos, Eduardo Mendes
Apr-2016Selection of a chitosan gelatin-based edible coating for color preservation of beef in retail displayCardoso, Giselle Pereira; Dutra, Monalisa Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ramos, Eduardo Mendes
2017Strength improvement of hydroxypropyl methylcellulose/ starch films using cellulose nanocrystalsPrado, Ney Robson Taironi do; Raabe, Joabel; Mirmehdi, Seyedmohammad; Hugen, Lisiane Nunes; Lima, Lidiane Costa; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Guimarães Junior, Mário; Tonoli, Gustavo Henrique Denzin
May-2019Supplementation of selenomethionine at different ages and levels on meat quality, tissue deposition, and selenium retention in broiler chickensSilva, Vanessa Avelar; Clemente, Alisson Hélio Sampaio; Nogueira, Bernardo Rocha Franco; Carvalho, Andressa Carla de; Freitas, Luís Filipe Villas Boas de; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Bertechini, Antônio Gilberto