Navegando por Autor Menezes, Aline Galvão Tavares

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 1 a 11 de 11
Data do documentoTítuloAutor(es)
Out-2012Caracterização e percepção ambiental dos resíduos sólidos urbanos nas diferentes classes sociais no município de Alfenas – MGCosta, Luciano Tavares; Magalhães, Fabiano; Carmo, Dirlane de Fátima do; Nassar, Camila Cristine Pereira; Gonçalves, Carolina de Souza; Menezes, Aline Galvão Tavares; Wilker, Wesley; Oliveira, André de; Mariano, Franciele Luize; Nascimento, Larissa Vilela; Veneroso, Flávio; Cais, Thayná; Servidone, Lucas Emanuel; Batista, Camilla; Rojas, Karina
3-Out-2018Characterization of yeast with probiotic potential and its use in fermented non-dairy beverageMenezes, Aline Galvão Tavares
Set-2018Combination of probiotic yeast and lactic acid bacteria as starter culture to produce maize-based beveragesMenezes, Aline Galvão Tavares; Ramos, Cíntia Lacerda; Dias, Disney Ribeiro; Schwan, Rosane Freitas
Out-2022Evaluation of potentially probiotic yeasts and Lactiplantibacillus plantarum in co-culture for the elaboration of a functional plant-based fermented beverageFerreira, Iara; Melo, Dirceu de Sousa; Menezes, Aline Galvão Tavares; Fonseca, Hugo Calixto; Assis, Bianca Beatriz Torres de; Ramos, Cíntia Lacerda; Magnani, Marciane; Dias, Disney Ribeiro; Schwan, Rosane Freitas
Mar-2016Investigation of chocolate produced from four different Brazilian varieties of cocoa (Theobroma cacao L.) inoculated with Saccharomyces cerevisiaeMenezes, Aline Galvão Tavares; Batista, Nadia Nara; Ramos, Cintia Lacerda; Silva, Adriana Reis de Andrade e; Efraim, Priscila; Pinheiro, Ana Carla Marques; Schwan, Rosane Freitas
2020Probiotic potential, antioxidant activity, and phytase production of indigenous yeasts isolated from indigenous fermented foodsMenezes, Aline Galvão Tavares; Ramos, Cíntia Lacerda; Cenzi, Gisele; Melo, Dirceu Sousa; Dias, Disney Ribeiro; Schwan, Rosane Freitas
2014Produção de vodca a partir de batata (Solanum tuberosum L.) cultivar ágataMenezes, Aline Galvão Tavares
9-Set-2021Sensory and flavor-aroma profiles of passion fruit juice fermented by potentially probiotic Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 strainFonseca, Hugo Calixto; Melo, Dirceu de Sousa; Ramos, Cíntia Lacerda; Menezes, Aline Galvão Tavares; Dias, Disney Ribeiro; Schwan, Rosane Freitas
28-Dez-2012Use of different extracts of coffee pulp for the production of bioethanolMenezes, Evandro Galvão Tavares; Carmo, Juliana Ribeiro do; Menezes, Aline Galvão Tavares; Alves, José Guilherme Lembi Ferreira; Pimenta, Carlos José; Queiroz, Fabiana
2016Vodka production from potato (Solanum tuberosum L.) using three Saccharomyces cerevisiae isolatesMenezes, Aline Galvão Tavares; Menezes, Evandro Galvão Tavares; Alves, José Guilherme Lembi Ferreira; Rodrigues, Lucas Ferreira; Cardoso, Maria das Graças
Mar-2020Yeasts isolated from Brazilian fermented foods in the protection against infection by pathogenic food bacteriaMenezes, Aline Galvão Tavares; Melo, Dirceu de Sousa; Ramos, Cintia Lacerda; Moreira, Silvino Intra; Alves, Eduardo; Schwan, Rosane Freitas