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http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/34065
Título: | In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures |
Título(s) alternativo(s): | Conservação in vitro de físalis por meio do cultivo de segmentos nodais em crescimento lento |
Palavras-chave: | Physalis peruviana Ex situ conservation Tissue culture Conservação ex situ Cultura de tecidos |
Data do documento: | Mai-2018 |
Editor: | Embrapa Secretaria de Pesquisa e Desenvolvimento Pesquisa Agropecuária Brasileira |
Citação: | REZENDE, R. A. L. S. et al. In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 651-655, May 2018. |
Resumo: | The objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose. |
URI: | http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/34065 |
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