Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/43464
Título: Técnicas biotecnológicas aplicadas ao melhoramento vegetal: alcance e limites
Título(s) alternativo(s): Biotechnological techniques applied to plant breeding: reach and limits
Palavras-chave: Genética vegetal
Marcadores moleculares
Melhoramento de plantas
Genoma
Genetics
Molecular markers
Plant breeding
Genome
Data do documento: 2020
Editor: Universidade Federal de Viçosa
Citação: RAMALHO, M. A. P.; FURTINI, I. V. Técnicas biotecnológicas aplicadas ao melhoramento vegetal: alcance e limites. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 56, n. 4, p. 473-479, 2009.
Resumo: In recent decades, the biotechnology has been considered the area with greater technological perspective in the solution of several problems of society, including in the agricultural sector. The aim of this article is to promote a critical analysis of what happened in the last 30 years of employment of biotechnology techniques. The advance in basic knowledge was enormous. However, the application of new technologies aimed at obtaining new cultivars that provide the increase in yield of crops is still restricted, especially, in terms of the realized investment. In the future, certainly there will be need for greater integration between the breeders and biotechnologists to obtain more efficient cultivars that pre-existing in less time than currently occurs.
URI: http://www.ceres.ufv.br/ojs/index.php/ceres/article/view/3455
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/43464
Aparece nas coleções:DBI - Artigos publicados em periódicos

Arquivos associados a este item:
Não existem arquivos associados a este item.


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.