Buscar

 

RI UFLA (Universidade Federal de Lavras) >
DCA - Departamento de Ciência dos Alimentos >
DCA - Artigos publicados em periódicos >

Por favor, utilize esse identificador para citar este item ou usar como link: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/5028

Título: Total antioxidant activity of dried tomatoes marketed in Brazil
Autor(es): Abreu, Wilson César de
Barcelos, Maria de Fátima Piccolo
Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros
Silva, Edson Pablo da
Assunto: Lycopene
Lycopersicum esculentum
Phenolic
β-Carotene
Tomato
Antioxidants
Publicador: Taylor & Francis
Data de publicação: 26-Nov-2011
Referência: ABREU, W. C. et al. Total antioxidant activity of dried tomatoes marketed in Brazil. International Journal of Food Properties, Philadelphia, v. 17, n. 3, p. 639-649, Jan. 2014.
Abstract: The main antioxidant compounds (lycopene, β-carotene, total phenolic, and vitamin C) and total antioxidant activity in eight dried tomatoes marketed in Brazil were determined. The total antioxidant activity was determined by the DPPH radical scavenging method and the β-carotene/linoleic acid system in both hydrophilic and hydrophobic extracts. The contents of the antioxidant compounds varied significantly among the products analyzed. The hydrophobic extracts showed higher antioxidant activity with the β-carotene/linoleic acid system while the hydrophilic extracts showed higher antioxidant activity with the DPPH method. Despite differences found, the dried tomatoes can be considered products with high contents of antioxidant compounds with high antioxidant activity.
URI: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2012.654703#.VNUZTJ3F_fI
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/5028
Idioma: en
Aparece nas coleções: DCA - Artigos publicados em periódicos

Arquivos neste Item:

Não há arquivos associados para este Item.

Itens protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, Salvo indicação em contrário.


Mostrar estatísticas

 


DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback