Buscar

 

RI UFLA (Universidade Federal de Lavras) >
Revistas UFLA >
Ciência e Agrotecnologia >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6858

Title: Análise do mercado de frutas em Lavras-MG
Other Titles: Analysis of fruit market in Lavras-MG
???metadata.dc.creator???: Pereira, Lair Victor
Abrahão, Enilson
Andrade, José Clélio de
Fráguas, José Carlos
Alvarenga, Ângelo Albérico
Keywords: Frutas
Volume comercializado
Preços
Perdas
Procedências e consumo per capita
Fruits
Origin and percapta consumption
Losses
Price
Commercialized fruits
Publisher: Editora da Universidade Federal de Lavras
???metadata.dc.date???: 1-Dec-2008
Citation: PEREIRA, L. V. et al. Análise do mercado de frutas em Lavras-MG. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 6, p. 1981-1984, nov./dez. 2008.
???metadata.dc.description.resumo???: Neste trabalho, objetivou-se estudar o mercado de frutas na cidade de Lavras - MG. As coletas de dados foram realizadas mensalmente nos supermercados, sacolões e feiras livres, utilizando-se de um questionário e executado em duas etapas: a primeira de julho de 2002 a junho de 2003 e a segunda de julho de 2004 a junho de 2005. Procurou-se investigar o volume de frutas comercializado, preços, perdas, procedências e consumo per capita. Os resultados mostram um aumento de 318,5 para 377,4 t/mês, representando 17% entre a 1ª e a 2ª etapa. Para as frutas produzidas em Lavras a variação foi de 3,07 para 4,30%. As perdas foram de 23,8 para 27,7 t/mês e o consumo per capita de 3,98 para 4,68 Kg/habitante/mês.
Abstract: This paper aimed to study the fruit market in Lavras - MG. The data were monthly obtained in supermarkets and convenience stores using a questionary in two steps: the first one was from July/2002 to June/2003 and the second was applied from July/2004 to June/2005. The volume of commercialized fruits, prices, losses, origin and percapta consumption were investigated. The results showed an increment from 318,5 to 377,4 t/month, representing 17% between the first and second phase. Considering the fruits produced in Lavras the variation was from 3,07 to 4,30% . The losses ranged from 23,8 to 27,7 t/month and the percapta consumption from 3,98 to 4,68 Kg/habitant/month.
Other Identifiers: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542008000600043
???metadata.dc.language???: pt
Appears in Collections:Ciência e Agrotecnologia

Files in This Item:

There are no files associated with this item.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.


View Statistics

 


DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback