Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/1417
Título: Hábitos alimentares fora do lar: um estudo de caso em Lavras – MG
Título(s) alternativo(s): Eating away from home: a case study in Lavras - MG
Palavras-chave: Alimentação fora do lar
Hábitos alimentares
Segmentação de mercado
Eating out
Food habits
Market segmentation
Data do documento: 2013
Editor: Universidade Federal de Lavras
Citação: AVELAR, A. E. de.; REZENDE, D. C. de. Hábitos alimentares fora do lar: um estudo de caso em Lavras – MG. Organizações Rurais & Agroindustriais, Lavras, v. 15, n. 1, p. 137-152, 2013.
Resumo: With the purpose to identify the eating out habits of consumers in Lavras, a city in the state of Minas Gerais, the research was carried out using observation, semi-structured interviews, and a survey that was adapted from a questionnaire developed by Warde and Martens (2000). Among the main results we can highlight: the searching for a variety of food as a great motivation for eating ou; convenience was also detected as an important element at the most part of consumption occasion; the role of eating out as social distinction in certain occasions; the higher intensity of consumption and more favorable attitudes for eating out by the youngest, superior level of education, and with higher income; the appreciation of typical foods of Brazil and Minas Gerais, characterizing a relative conservationism at feeding. Using a cluster and discriminant analysis, two market segments were identified, one younger, higher income and superior level of education than the other. The younger segment seeks for novelty and eats out more frequently, while the older segment is more conservative.
URI: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/1417
Aparece nas coleções:DAE - Artigos publicados em periódicos
Organizações Rurais & Agroindustriais

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
ARTIGO_Hábitos alimentares fora do lar um estudo de caso em Lavras-MG.pdf184,22 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons Creative Commons