Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6167
metadata.revistascielo.dc.title: Influence of radiation level on plant growth, yield and quality of essential oil in carqueja
metadata.revistascielo.dc.title.alternative: Influência do nível de irradiância no crescimento da planta,rendimento e composição do óleo essencial em carqueja
metadata.revistascielo.dc.creator: Silva, Fabiano Guimarães
Pinto, José Eduardo Brasil Pereira
Cardoso, Maria das Graças
Nascimento, Evandro A.
Nelson, David Lee
Sales, Juliana de Fátima
Mol, Daniel José de S.
metadata.revistascielo.dc.subject: Baccharis trimera
Asteraceae
Medicinal plant
Planta medicinal
metadata.revistascielo.dc.publisher: Editora da Universidade Federal de Lavras
metadata.revistascielo.dc.date: 1-Feb-2006
metadata.revistascielo.dc.identifier.citation: SILVA, F. G. et al. Influence of radiation level on plant growth, yield and quality of essential oil in carqueja. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 1, p. 52-57, jan./fev. 2006.
metadata.revistascielo.dc.description.resumo: A influência do nível de radiância no crescimento da planta, rendimento e qualidade do óleo essencial de Baccharis trimera foi estudado neste trabalho. As plantas foram cultivadas sob 4 níveis de radiância: 100, 60, 50 e 20% durante um período de 259 dias. Foram avaliadas, quanto ao comprimento, número de nós, ramos, diâmetro do caule (altura do colo), acúmulo de fitomassa, conteúdo e composição do óleo essencial. O nível mais elevado de radiação causou aumento em todas as características avaliadas, exceto para o comprimento, que foi reduzido com o aumento na radiação. O rendimento de óleo essencial também aumentou com a elevação do nível de radiância.
metadata.revistascielo.dc.description.abstract: In this research it was studied the influence of the radiation intensity on growth and on the essential oil yield of Baccharis trimera. The plants growth was studied under four levels of radiation: 100, 60, 50 and 20% during a 259-day long period. Plants were then evaluated for height, number of nodes, branches, stem diameter (at the height of the colon), biomass formation, and content and composition of the oil. The highest level of radiation caused increases in all of the variables evaluated, except for height, which was reduced with increasing radiation. Essential oil content also increased with increasing level of radiation.
metadata.revistascielo.dc.identifier: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542006000100007
metadata.revistascielo.dc.language: en
Appears in Collections:Ciência e Agrotecnologia

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.