Browsing by Author Queiroz, Fabiana

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 22  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
Sep-2014Analysis of the subtropical blackberry cultivar potential in jelly processingSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Pinheiro, Ana Carla Marques; Lima, Luiz Carlos de Oliveira; Pio, Rafael; Queiroz, Fabiana
25-Mar-2013Analysis of various sweeteners in low-sugar mixed fruit jam: equivalent sweetness, time-intensity analysis and acceptance testSouza, Vanessa R. de; Pereira, Patrícia A. P.; Pinheiro, Ana Carla M.; Bolini, Helena M. A.; Borges, Soraia Vilela; Queiroz, Fabiana
Dec-2018Bioactive compounds and chemical composition of Brazilian Cerrado fruits’ wastes: pequi almonds, murici, and sweet passionfruit seedsAraújo, Ana Cristina Moreira Andrade; Menezes, Evandro Galvão Tavares; Terra, André William Costa; Dias, Bruna Oliveira; Oliveira, Érica Resende de; Queiroz, Fabiana
28-Feb-2012Determination of bioactive compounds, antioxidant activity and chemical composition of Cerrado Brazilian fruitsSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Queiroz, Fabiana; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza
30-Jan-2014Determination of the bioactive compounds, antioxidant activity and chemical composition of Brazilian blackberry, red raspberry, strawberry, blueberry and sweet cherry fruitsSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Silva, Thais Lomônaco Teodoro da; Lima, Luiz Carlos de Oliveira; Pio, Rafael; Queiroz, Fabiana
28-Apr-2011Efeito de aditivos sobre a cor durante o armazenamento de doces de umbu (Spondias tuberosa arr. Câmara) verde e maduroBorges, Soraia Vilela; Martins, Maria Lúcia Almeida; Mesquita, Karina Scatolino; Queiroz, Fabiana; Cavalcanti, Nilton de Brito
7-Jun-2011Effect of different ingredients contents on physical, physicochemical and sensory properties of the creamy banana marmalade cv. ‘nanica’ (Musa cavendishii)Pereira, Patricia Aparecida Pimenta; Pereira, Anirene Galvão Tavares; Borges, Soraia Vilela; Figueiredo, Luisa Pereira; Valente, Wanderson Alexandre; Dias, Marali Vilela; Queiroz, Fabiana
Mar-2014Evaluation of the jelly processing potential of raspberries adapted in BrazilSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Pinheiro, Ana Carla Marques; Nunes, Cleiton Antônio; Pio, Rafael; Queiroz, Fabiana
31-Jul-2012Extracts from the leaves of Piper piscatorum (Trel. Yunc.) obtained by supercritical extraction of with CO 2 , employing ethanol and methanol as co-solventsPimentel, Flávio A.; Cardoso, Maria das G.; Guimarães, Luiz G.L.; Queiroz, Fabiana; Barbosa, Luiz C.A.; Morais, Augusto R.; Nelson, David L.; Andrade, Milene A.; Zacaroni, Lidiany M.; Pimentel, Sônia Maria N.P.
5-Oct-2012Foam mat drying of tomato pulpFernandes, Regiane Victória de Barros; Queiroz, Fabiana; Botrel, Diego Alvarenga; Rocha, Vitangela Vieira R; Lima, Carla Ferreira de; Souza, Vívian Raquel de
2018Fruits from the Brazilian Cerrado region: physico-chemical characterization, bioactive compounds, antioxidant activities, and sensory evaluationSchiassi, Maria Cecília Evangelista Vasconcelos; Souza, Vanessa Rios de; Lago, Amanda Maria Teixeira; Campos, Letícia Gabrielle; Queiroz, Fabiana
6-Nov-2012Influence of process parameters on the color and texture of passion fruit albedo preserved in syrupFigueiredo, Luisa Pereira; Dias, Marali Vilela; Valente, Wanderson Alexandre; Borges, Soraia Vilela; Pereira, Anirene Galvão Tavares; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Queiroz, Fabiana
31-Mar-2011Influência da temperatura sobre as alterações físicas, físico-químicas e químicas de geleia da casca de banana (Musa spp.) Cv. Prata durante o armazenamentoDias, Cynthia Savassi; Borges, Soraia Vilela; Queiroz, Fabiana; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta
2018Mixed fruit juices from Cerrado: optimization based on sensory properties, bioactive compounds and antioxidant capacityEvangelista, Maria Cecília; Schiassi, Vasconcelos; Lago, Amanda Maria Teixeira; Souza, Vanessa Rios de; Meles, Juliana dos Santos; Resende, Jaime Vilela de; Queiroz, Fabiana
15-Oct-2012Multivariate approaches for optimization of the acceptance: optimization of a brazilian cerrado fruit jam using mixture design and parallel factor analysisSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Pinheiro, Ana Carla Marques; Nunes, Cleiton Antônio; Silva, Thais Lomônaco Teodoro; Borges, Soraia Vilela; Queiroz, Fabiana
20-Dec-2013Optimization of alkaline pretreatment of coffee pulp for production of bioethanolMenezes, Evandro G. T.; Carmo, Juliana R. do; Alves, José Guilherme L. F.; Menezes, Aline G. T.; Guimarães, Isabela C.; Queiroz, Fabiana; Pimenta, Carlos José
2-Jun-2012Physical and physicochemical evaluation of different brands of traditional, low calorie and sugar-free guava preservesPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela; Ferreira, Larissa de Oliveira; Queiroz, Fabiana
15-Nov-2012Rheological behavior of functional sugar-free guava preserves: Effect of the addition of saltsPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Teixeira, Taísa Rezende; Queiroz, Fabiana; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza
Oct-2018Solvent effect on the extraction of soluble solids from murici and pequi seedsAraújo, Ana Cristina Moreira Andrade; Oliveira, Érica Resende de; Menezes, Evandro Galvão Tavares; Dias, Bruna Oliveira; Terra, André William Costa; Queiroz, Fabiana
Mar-2018Study of different Wall Matrix biopolymers on the properties of spray-dried pequi oil and on the stability of bioactive compoundsOliveira, Érica R.; Fernandes, Regiane V. B.; Botrel, Diego A.; Carmo, Eloá L.; Borges, Soraia V.; Queiroz, Fabiana