Use este identificador para citar ou linkar para este item:
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/11217
Título: | Identificacao do carbamato de etila durante o armazenamento da cachaca em tonel de carvalho (Quercus sp) e recipiente de vidro |
Título(s) alternativo(s): | Identification of ethyl carbamate during the aging of cachaça in an oak barrel (quercus sp) and a glass vessel |
Palavras-chave: | Cachaça Ethyl carbamate High performance liquid chromatography with fluorescence detection |
Data do documento: | 1-Jun-2016 |
Editor: | Sociedade Brasileira de Química |
Citação: | ANJOS, J. P. dos et al. Identificacao do carbamato de etila durante o armazenamento da cachaca em tonel de carvalho (Quercus sp) e recipiente de vidro. Química Nova, São Paulo, v. 34, n. 5, 2011. |
Resumo: | The objective of the present study was the identification and quantification of ethyl carbamate (EC), by HPLC-FLD, after different periods of storage in an oak (Quercus sp) barrel and a glass vessel. The concentration of EC in the cachaça samples varied from <LD to 17.46 µg L-1, for the period during which the cachaça was stored in an oak barrel, and <LQ to 18.51 µg L-1 for the cachaça stored in a glass recipient. The storage of the beverage in both the oak barrel and the glass vessel resulted in a significant increase in the concentration of this contaminant. |
URI: | http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/11217 |
Aparece nas coleções: | DQI - Artigos publicados em periódicos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
ARTIGO_Identificação do carbamato de etila durante o armazenamento da cachaça em tonel de carvalho (quercus sp) e recipiente de vidro.pdf | 334,65 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons