Use este identificador para citar ou linkar para este item:
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/43464
Título: | Técnicas biotecnológicas aplicadas ao melhoramento vegetal: alcance e limites |
Título(s) alternativo(s): | Biotechnological techniques applied to plant breeding: reach and limits |
Palavras-chave: | Genética vegetal Marcadores moleculares Melhoramento de plantas Genoma Genetics Molecular markers Plant breeding Genome |
Data do documento: | 2020 |
Editor: | Universidade Federal de Viçosa |
Citação: | RAMALHO, M. A. P.; FURTINI, I. V. Técnicas biotecnológicas aplicadas ao melhoramento vegetal: alcance e limites. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 56, n. 4, p. 473-479, 2009. |
Resumo: | In recent decades, the biotechnology has been considered the area with greater technological perspective in the solution of several problems of society, including in the agricultural sector. The aim of this article is to promote a critical analysis of what happened in the last 30 years of employment of biotechnology techniques. The advance in basic knowledge was enormous. However, the application of new technologies aimed at obtaining new cultivars that provide the increase in yield of crops is still restricted, especially, in terms of the realized investment. In the future, certainly there will be need for greater integration between the breeders and biotechnologists to obtain more efficient cultivars that pre-existing in less time than currently occurs. |
URI: | http://www.ceres.ufv.br/ojs/index.php/ceres/article/view/3455 http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/43464 |
Aparece nas coleções: | DBI - Artigos publicados em periódicos |
Arquivos associados a este item:
Não existem arquivos associados a este item.
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.