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Título: Caracterização física, química e tecnológica do polvilho azedo
Título(s) alternativo(s): Physical characterization, chemistry and technological of the sour cassava starch
Palavras-chave: Polvilho azedo - Caracterização física
Sour cassava starch
Data do documento: 22-Abr-2010
Editor: Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas
Citação: MACHADO, A. V.; ARAÚJO, F.M.M.C. de; PEREIRA, J. Caracterização física, química e tecnológica do polvilho azedo. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 5, n. 3, p. 01-06, jul. /set. 2010.
Resumo: The sour cassava starch is a type of starch modified by a natural fermentation process and drying in the sun, presenting great oscillations in relation to its physical constitution, chemistry and quality patterns. With the objective of verifying its technological characteristics and of quality, the present work was carried out in the Department of Food Science at the Federal University of Lavras, Minas Gerais where humidity analyses, titrable acidity , viscosity, rising power and a water solubility index were performed. The obtained results verified that the sour cassava starch maintained inside the quality patterns.
URI: http://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/299/299
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/9627
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