Use este identificador para citar ou linkar para este item:
http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/245
Título: | Fatores de sucesso de uma inovação no contexto universitário: um estudo de caso do setor pecuário |
Título(s) alternativo(s): | Success factors of an innovation process in the university context: a case study of cattle sector (Starea) |
Palavras-chave: | Pesquisa Desenvolvimento Processo de inovação Research Process of innovation |
Data do documento: | 2009 |
Citação: | TONELLI, D. F.; ZAMBALDE, A. L. Fatores de sucesso de uma inovação no contexto universitário: um estudo de caso do setor pecuário. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 33, n. 4, p. 1118-1124, jul./ago. 2009. |
Resumo: | The subject of this work is the innovation process in the university context. The purpose was, by means of an investigation of a specific innovation case in the cattle sector (Starea), to identify the essential factors that promote the transference of knowledge developed by scientific researches to the market. The methodology was a qualitative study of case. The techniques were: interviews and documental analysis. The results led to the identification of three factors that were essential to the success to the innovation. These factors are: a) the previously accumulated scientific knowledge; b) the importance of partnership between groups of research and enterprises and c) the culture disseminated in the market. |
URI: | http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/245 |
Aparece nas coleções: | Ciência e Agrotecnologia DAE - Artigos publicados em periódicos DCC - Artigos publicados em periódicos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
ARTIGO_Fatores de sucesso de uma inovação no contexto universitário um estudo de caso do setor pecuário.pdf | 262,7 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons