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Título: Evolução da qualidade do leite de cooperativas da região do Alto Paranaíba perante a Instrução Normativa 51
Título(s) alternativo(s): Quality milk evolution of cooperativesfrom the region of High Paranaiba before Normative Instruction 51
Palavras-chave: Leite - Qualidade
Células somáticas
Bactérias
Citometria de fluxo
Milk - Quality
Somatic cell
Total count of bacteria
Flow cytometry
Data do documento: 2012
Editor: EPAMIG - Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Citação: FIALHO, T. L. et al. Evolução da qualidade do leite de cooperativas da região do Alto Paranaíba perante a Instrução Normativa 51. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 67, n. 385, p. 53-57, mar./abr. 2012.
Resumo: It was performed in this work a diagnostic of the evalution of the quality of refrigerated raw milk from four cooperatives in the Upper Paranaíba region – Minas Gerais. It was taken as reference the Instruction n.º51, during the study period from january 2008 to may 2011. During this period was analyzed 13.213 samples of raw milk cooled, and the somatic cell count (SCC) conducted by flow cytometry, using the equipment Somacount 300® and Total Bacterial Count (TBC) using Bactocount IBC®. It was found that SCC and TBC met the limits established by Instruction n.º51.
URI: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/42228
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