Navegando por Autor Batista, Luís Roberto

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 1 a 62 de 62
Data do documentoTítuloAutor(es)
Jan-2020Antibacterial action of the essential oil from Cantinoa carpinifolia benth. Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus strainsCamargo, Karen Caroline; Batista, Luís Roberto; Alves, Eduardo; Selvati-Rezende, Danubia Aparecida de Carvalho; Teixeira, Maria Luisa; Brandão, Rafaela Magalhães; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria das Graças
2021Antifungal activity and the effect of the essential oil of Lippia origanoides Kunth on Aspergillus mycotoxins productionBrandão, Rafaela Magalhães; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Batista, Luís Roberto; Alves, Eduardo; Santiago, Wilder Douglas; Barbosa, Richard Bispo; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria das Graças
Set-2020Antifungal and antimycotoxigenic effect of the essential oil of Eremanthus erythropappus on three different Aspergillus speciesBrandão, Rafaela Magalhães; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Batista, Luís Roberto; Alves, Eduardo; Lira, Nathasha de Azevedo; Bellete, Barbara Sayuri; Scolforo, José Roberto Soares; Cardoso, Maria das Graças
4-Fev-2022Antifungal and physicochemical properties of essential oil loaded in poly(lactic acid) nanofibersBrandão, Rafaela Magalhães; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Lemos, Ana Carolina Cortez; Martins, Maria Alice; Nelson, David Lee; Oliveira, Juliano Elvis de
Out-2017Antimicrobial activity of the essential oil from Hyptis carpinifolia BenthCamargo, Karen Caroline; Batista, Luís Roberto; Souza, Paulo Estevão de; Teixeira, Maria Luisa; Sales, Thaís Aparecida; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Nogueira, Jéssica Oliveira e; Magalhães, Maísa Lamounier; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria das Graças
Mai-2023Aspergillus flavus from coffee in Cameroon: a non-aflatoxigenic endophytic isolate antagonistic to coffee leaf rust (Hemileia vastatrix)Kapeua-Ndacnou, Miraine; Nóbrega, Thaisa F.; Batista, Luís Roberto; Evans, Harry C.; Abreu, Lucas M.; Begoudé, Didier A. B.; Reis, Tatiana A.; Barreto, Robert W.
30-Ago-2011Bactericidal and antioxidant activity of essential oils from Myristica fragrans houtt and Salvia microphylla H.B.K.Lima, Rafaela K.; Cardoso, Maria das Graças; Andrade, Milene A.; Guimarães, Paula L.; Batista, Luís Roberto; Nelson, David L.
2015Biological activity of the essential oils from Cinnamodendron dinisii and Siparuna guianensisAndrade, Milene Aparecida; Cardoso, Maria das Graças; Gomes, Marcos de Souza; Azeredo, Camila Maria Oliveira de; Batista, Luís Roberto; Soares, Maurilio José; Rodrigues, Leonardo Milani Avelar; Figueiredo, Ana Cristina S.
Set-2014“Cachaças” (Sugarcane Spirit) Aged Quantitation of Phenolic Compounds, Antibacterial and Antioxidant ActivityRodrigues, Leonardo Milani Avelar; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Santiago, Wilder Douglas; Resende, Juliana Maria Valério; Santiago, Juliana de Andrade; Gomes, Marcos de Souza; Andrade, Milene Aparecida; Teixeira, Maria Luisa; Passamani, Fabiana Reinis Franca
2017Characterization of the biological potential of the essential oils from five species of medicinal plantsRezende, Danubia Aparecida Carvalho Selvati; Souza, Rafaela Vieira; Magalhães, Maisa Lamounier; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Carvalho, Marcos Schleiden Sousa; Souza, Ellen Cristina de; Guimarães, Luiz Gustavo de Lima; Nelson, David Lee; Batista, Luís Roberto; Cardoso, Maria das Graças
Mar-2015Chemical Characterization, Antibacterial and Antioxidant Activities of Essential Oils of Mentha viridis L. and Mentha pulegium L. (L)Silva, Lucilene Fernandes; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Gomes, Marcos de Souza; Rodrigues, Leonardo Milani Avelar; Rezende, Danúbia Aparecida de Carvalho Selvati; Teixeira, Maria Luisa; Carvalho, Marcos Schleiden Sousa; Santiago, Juliana de Andrade; Nelson, David Lee
14-Jun-2010Comparação de metodologias para detecção de fungos em arroz irradiadoGuimarães, Ívina Catarina de Oliveira; Pereira, Joelma; Cornélio, Vanda Maria de Oliveira; Batista, Luís Roberto; Evangelista, Roseane Maria; Ferreira, Eric Batista
2011Controle microbiológico de alimentos utilizando óleo essencial de Pimpinella anisum (erva-doce)Freire, Juliana Mesquita; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Andrade, Milene Aparecida; Lima, Rafaela Karin
-Database of microorganisms of the biological resource centerBatista, Luís Roberto; Rocha, Roney Alves da; Evangelista, Suzana Reis
2018Desenvolvimento de metodologia para analise de multimicotoxinas em cacau por quechers e LC-MS/MSMoraes, Thalyta Azevedo de; Abreu, Daiane Cássia Pereira; Saczk, Adelir Aparecida; Magalhães, Elisângela Jaqueline; Batista, Luís Roberto
3-Fev-2012Discrimination of the cultivation systems for coffea arabica L. via the incidence of filamentous fungi using the zip model on the Bayesian approachSilva, Vanessa Siqueira Peres da; Cespedes, Juliana Garcia; Cirillo, Marcelo Ângelo; Couto, Fabiana Aparecida; Batista, Luís Roberto
11-Jun-2013Effect of different roasting levels and particle sizes on ochratoxin A concentration in coffee beansOliveira, Gislaine; Silva, Daiani Maria da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Paiva, Leandro Carlos; Prado, Guilherme; Batista, Luís Roberto
Set-2016Effect of fungicides on growth and Ochratoxin A production by Aspergillus carbonarius from brazilian wine grapesTerra, Michelle F.; Lira, Natasha de A.; Passamani, Fabiana R.; Santiago, Wilder Douglas; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto
Nov-2014Effect of Temperature, Water Activity, and pH on Growth and Production of Ochratoxin A by Aspergillus niger and Aspergillus carbonarius from Brazilian GrapesPassamani, Fabiana Reinis Franca; Hernandes, Thais; Lopes, Noelly Alves; Bastos, Sabrina Carvalho; Santiago, Wilder Douglas; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto
Out-2021Effect of the essential oils of Satureja montana L., Myristica fragrans H. and Cymbopogon flexuosus S. on mycotoxin-producing Aspergillus flavus and Aspergillus ochraceus antifungal properties of essential oilsRezende, Danubia Aparecida de Carvalho Selvati; Cardoso, Maria das Graças; Alves, Eduardo; Brandão, Rafaela Magalhães; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Lunguinho, Allan da Silva; Campolina, Gabriela Aguiar; Nelson, David Lee; Batista, Luís Roberto
28-Ago-2016Effects of temperature and incubation time on growth and ochratoxin A biosynthesis by Aspergillus carbonarius and Aspergillus ochraceus in grain-based mediaSouza, Sirlei Cristina de; Pereira, Vanessa Maria; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Cirillo, Marcelo Angelo; Cunha, Rodrigo Luz da; Cardoso, Maria das Graças; Santiago, Wilder Douglas; Souza, Sara Maria Chalfoun de; Batista, Luís Roberto
Out-2018Enhancement of antioxidant properties from green coffee as promising ingredient for food and cosmetic industriesPalmieri, Miguel Gontijo Siqueira; Cruz, Lucas Taffarel; Bertges, Filipe Soares; Húngaro, Humberto Moreira; Batista, Luís Roberto; Silva, Silvio Silvério da; Fonseca, Maria José Vieira; Rodarte, Mirian Pereira; Vilela, Fernanda Maria Pinto; Amaral, Maria da Penha Henriques do
Jun-2016Essential oil from Chenopodium ambrosioides L.: secretory structures, antibacterial and antioxidant activitiesSantiago, Juliana Andrade; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Castro, Evaristo Mauro de; Teixeira, Maria Luisa; Pires, Marinês Ferreira
2011Essential oil of Origanum majorana L., Illicium verum Hook. f. and Cinnamomum zeylanicum Blume: chemical and antimicrobial characterizationFreire, Juliana Mesquita; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Andrade, Milene Aparecida
Fev-2019Evaluation of the effects of temperature on processed coffee beans in the presence of fungi and ochratoxin ASousa, T. M. A.; Batista, Luís Roberto; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Lira, N. A.; Cardoso, Maria das Gracas; Santiago, Wilder Douglas; Chalfoun, Sára Maria
3-Jun-2021Fungal diversity and occurrence of mycotoxin producing fungi in tropical vineyardsDutra-Silva, Lorena; Pereira, Giuliano E.; Batista, Luís Roberto; Matteoli, Filipe P.
Jul-2020Fungi associated to beans infested with coffee berry borer and the risk of ochratoxin ASilva, Sabrina Alves da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Lira, Nathasha de Azevedo; Glória, Eduardo Micotti da; Chalfoun, Sara Maria; Batista, Luís Roberto
3-Out-2018Identificação, potencial toxigênico e produção de micotoxinas de fungos associados a grãos de café (Coffea arabica L.)Batista, Luís Roberto
30-Abr-2015Implicações do fungo Aspergillus niger var. niger sobre o crescimento de isolados de Aspergillus da seção Circumdati e produção de Ocratoxina ANasser, Patrícia Prado; Souza, Sara Maria Chalfoun de; Batista, Luís Roberto; Mercer, Juliane Rezende
Jan-2023In vitro and in vivo efficacy of poly(lactic acid) nanofiber packaging containing essential oils from Ocimum basilicum L. and Ocimum gratissimum L. against Aspergillus carbonarius and Aspergillus niger in table grapesBrandão, Rafaela Magalhães; Batista, Luís Roberto; Oliveira, Juliano Elvis de; Barbosa, Richard Bispo; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria Graças
30-Abr-2015Incidencia de fungos toxigênicos e aflatoxinas em arrozCarvalho, Rosilane Aparecida de; Batista, Luís Roberto; Prado, Guilherme; Oliveira, Bibiane Resende de; Silva, Daiani Maria da
7-Fev-2019Incidência de fungos produtores de ocratoxina A em grãos de café (Coffea arabica L.) pré-processados por via seca e úmidaBatista, Luís Roberto
1-Ago-2017Incidência de ocratoxina a em diferentes frações de grãos de café (Coffea arabica L.)Chalfoun, Sára Maria; Batista, Luís Roberto
30-Abr-2015Incidência de ocratoxina A em diferentes frações do café (Coffea arabica L.): bóia, mistura e varrição após secagem em terreiros de terra, asfalto e cimentoBatista, Luís Roberto; Chalfoun, Sara Maria
19-Jan-2017Influence of physical and chemical characteristics of wine grapes on the incidence of Penicillium and Aspergillus fungi in grapes and ochratoxin A in winesFreire, Luísa; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Thomas, Ariela Betsy; Nassur, Rita de Cássia Mirela Resende; Silva, Lais Mesquita; Paschoal, Fabiano Narciso; Pereira, Giuliano Elias; Prado, Guilherme; Batista, Luís Roberto
Mar-2019Influence of temperature and water activity on Ochratoxin A production by Aspergillus strain in coffee south of Minas Gerais/BrazilOliveira, Gislaine; Evangelista, Suzana Reis; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Santiago, Wilder Douglas; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto
7-Ago-2008Inibição in vitro de fungos toxigênicos por Pichia sp. e Debaryomyces sp. isoladas de frutos de café (Coffea arabica)Ramos, Darlê Martins Barros; Silva, Cristina Ferreira; Batista, Luís Roberto; Schwan, Rosane Freitas
Mai-2015Logistic regression applied to the incidence of Aspergillus producer of mycotoxin in cocoa beans cultivated in the state of Rondônia, BrazilSchabo, Danieli Cristina; Freire, Luísa; Freire, Camila Alvarenga; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Cirillo, Marcelo Angelo; Batista, Luís Roberto
18-Mai-2021Mechanism of action of various terpenes and phenylpropanoids against and Staphylococcus aureusNogueira, Jéssica Oliveira e; Campolina, Gabriela Aguiar; Batista, Luís Roberto; Alves, Eduardo; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Brandão, Rafaela Magalhães; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria das Graças
Mai-2021Mechanism of action of various terpenes and phenylpropanoids against Escherichia coli and Staphylococcus aureusNogueira, Jéssica Oliveira e; Campolina, Gabriela Aguiar; Batista, Luís Roberto; Alves, Eduardo; Caetano, Alex Rodrigues Silva; Brandão, Rafaela Magalhães; Nelson, David Lee; Cardoso, Maria das Graças
2014Methods to preserve potentially toxigenic fungiGuimarães, Lucas Costa; Fernandes, Ana Paula; Chalfoun, Sara Maria; Batista, Luís Roberto
7-Ago-2010Molecular ecology and polyphasic characterization of the microbiota associated with semi-dry processed coffee ( Coffea arabica L.)Vilela, Danielle Marques; Pereira, Gilberto Vinícius de M.; Silva, Cristina Ferreira; Batista, Luís Roberto; Schwan, Rosane Freitas
2020Occurrence of filamentous fungi isolated from matured blue cheeseRibeiro, Eloiza de Souza e Silva; Nascimento, Ariane Flávia do; Silva, Lorena Dutra; Lira, Nathasha de Azevedo; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Batista, Luís Roberto; Matteoli, Filipe Pereira
Set-2009Ochratoxin A in coffee beans (Coffea arabica L.) processed by dry and wet methodsBatista, Luís Roberto; Chalfoun, Sara Maria; Silva, Cristina Ferreira; Cirillo, Marcelo; Varga, Eugênia Azevedo; Schwan, Rosane Freitas
2016Ochratoxin A in wines and evaluation of consumer exposureAbreu, Priscilla Silva de; Terra, Michelle Ferreira; Prado, Guilherme; Santiago, Wilder Douglas; Cardoso, Maria das Graças; Valeriano, Carolina; Batista, Luís Roberto
2012Óleos essenciais de Cymbopogon nardus, Cinnamomum zeylanicum e Zingiber officinale: composição, atividades antioxidante e antibacterianaAndrade, Milene Aparecida; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Mallet, Aline Cristina Teixeira; Machado, Samísia Maria Fernandes
Jan-2016Óleos essenciais de folhas de diversas espécies: propriedades antioxidantes e antibacterianas no crescimento espécies patogênicasMiranda, Cíntia Alvarenga Santos Fraga; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Rodrigues, Leonardo Milani Avelar; Figueiredo, Ana Cristina da Silva
Jan-2016Óleos essenciais de folhas de diversas espécies: propriedades antioxidantes e antibacterianas no crescimento espécies patogênicasMiranda, Cíntia Alvarenga Santos Fraga; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Rodrigues, Leonardo Milani Avelar; Figueiredo, Ana Cristina da Silva
2021Potencial antifúngico de constituintes de óleos essenciaisSouza, Rafaela Vieira; Cardoso, Maria das Graças; Ferreira, Vanuzia Rodrigues Fernandes; Oliveira, Cassia Duarte; Alves, Marcus Vinicius Prado; Campolina, Gabriela Aguiar; Batista, Luís Roberto
1-Ago-2017Potencial enzimático e toxigênico de fungos isolados de grãos de caféRezende, Elisangela Fátima; Couto, Fabiana Aparecida; Borges, Josiane Gonçalves; Silva, Daiani Maria; Batista, Luís Roberto
3-Jun-2013Qualidade tecnológica do arroz branco polido submetido à irradiação gama (Co 60 )Guimarães, Ívina Catarina de Oliveira; Pereira, Joelma; Cornélio, Vanda Maria de Oliveira; Batista, Luís Roberto; Ferreira, Eric Batista
Dez-2017Reuse of sorbitol solution in pulsed vacuum osmotic dehydration of yacon (Smallanthus sonchifolius)Oliveira, Letícia Fernandes de; Corrêa, Jefferson Luiz Gomes; Botrel, Diego Alvarenga; Vilela, Marina Barbosa; Batista, Luís Roberto; Freire, Luísa
Ago-2013Sanitizers on microbiological quality of strawberries ‘oso-grande’Silva, Polyanna Alves; Abreu, Celeste Maria Patto de; Queiroz, Estela de Rezende; Batista, Luís Roberto; Corrêa, Angelita Duarte
2-Jan-2013Screening and identification of tannase-producing fungi isolated from Brazilian cavesMelo, Alessandra Gonçalves de; Souza, Patrícia Nirlane da Costa; Maia, Natália da Costa; Thomas, Ariela Betsy; Silva, Leandro Buffoni Roque da; Batista, Luís Roberto; Ferreira, Rodrigo Lopes; Cardoso, Patrícia Gomes
2021Simulation of coffee beans contamination by Aspergillus species under different environmental conditions and the biocontrol effect by Saccharomyces cerevisiaeNeves, Taís Teixeira das; Brandão, Rafaela Magalhães; Barbosa, Richard Bispo; Cardoso, Maria das Graças; Batista, Luís Roberto; Silva, Cristina Ferreira
2016Soilborne fungi of the Aspergillus and Penicillium genera in a preserved region of the brazilian cerrado biomeMonteiro, Mônica Cristina Pereira; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Terra, Michelle Ferreira; Silva, Daiani Maria da; Cirillo, Marcelo Ângelo; Batista, Luís Roberto
Jun-2018Sugarcane bagasse hydrothermal pretreatment liquors as suitable carbon sources for hemicellulase production by Aspergillus nigerSilva, Caio de Oliveira Gorgulho; Ribeiro, José Antonio de Aquino; Souto, Augusto Lopes; Abdelnur, Patrícia Verardi; Batista, Luís Roberto; Rodrigues, Kelly Assis; Parachin, Nádia Skorupa; Ferreira Filho, Edivaldo Ximenes
30-Mar-2012The effect of Co60 on the physical and physicochemical properties of riceGuimarães, Ívina Catarina de Oliveira; Pereira, Joelma; Cornélio, Vanda Maria de Oliveira; Batista, Luís Roberto; Ferreira, Eric Batista
23-Out-2012Use of residual biomass from the textile industry as carbon source for production of a low-molecular-weight xylanase from Aspergillus oryzaeDuarte, Gilvan Caetano; Moreira, Leonora Rios de Souza; Gómez-Mendoza, Diana Paola; Siqueira, Félix Gonçalves de; Batista, Luís Roberto; Amaral, Lourdes Isabel Velho do; Ricart, Carlos André Ornelas; Ferreira Filho, Edivaldo Ximenes
Jul-2017Use of wild yeasts as a biocontrol agent against toxigenic fungi and OTA productionSouza, Mariana Lino de; Passamani, Fabiana Reinis Franca; Ávila, Carla Luiza da Silva; Batista, Luís Roberto; Schwan, Rosane Freitas; Silva, Cristina Ferreira
2023Volatile compounds for biotechnological applications produced during competitive interactions between yeasts and fungiRibeiro, Luciana Silva; Souza, Mariana Lino de; Lira, Jean Marcel Sousa; Schwan, Rosane Freitas; Batista, Luís Roberto; Silva, Cristina Ferreira
Abr-2020Yeasts prevent ochratoxin A contamination in coffee by displacing Aspergillus carbonariusSouza, Mariana Lino de; Ribeiro, Luciana Silva; Miguel, Maria Gabriela da Cruz Pedrozo; Batista, Luís Roberto; Schwan, Rosane Freitas; Medeiros, Flávio Henrique; Silva, Cristina Ferreira