Navegando por Autor Carneiro, João de Deus Souza

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 1 a 57 de 57
Data do documentoTítuloAutor(es)
26-Jul-2011Analysis of various sweeteners in petit suisse cheese: determination of the ideal and equivalent sweetnessSouza, Vanessa Rios de; Pinheiro, Ana Carla Marques; Carneiro, João de Deus Souza; Pinto, Sandra Maria; Abreu, Luíz Ronaldo; Menezes, Camila Carvalho
14-Mai-2013Application of flavoring active films of low-density polyethylene in sugar biscuitsDias, Marali Vilela; Melo, Nathália R.; Soares, Nilda de Fátima F.; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela; Medeiros, Hiasmyne S.; Fialho, Tatiana Lopes
Nov-2020Application of the nutrient profile model in the development of food bars with functional potentialBemfeito, Carla Martino; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Pereira, Michel Cardoso de Angelis; Souza, Natália de Oliveira; Carneiro, João de Deus Souza
5-Out-2012Avaliação da percepção e preferência dos consumidores em relação a queijo pratoBastos, Rejiane Avelar; Pinto, Sandra Maria; Carneiro, João de Deus Souza; Ramos, Thaís de Melo; Ramos, Fernanda de Melo; Haddad, Felipe Furtini
2011Avaliação e definição do perfil de textura ideal de queijo petit suisseSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Gomes, Ulisses Junior; Carneiro, João de Deus Souza
Nov-2021Chitosan-nanocomposites as a food active packaging: effect of addition of tocopherol and modified montmorilloniteDias, Marali Vilela; Azevedo, Viviane Machado de; Ferreira, Laura Fonseca; Oliveira, Ana Carolina Salgado de; Borges, Soraia Vilela; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Medeiros, Eber Antonio A.; Carneiro, João de Deus Souza
2018Consumer preferences for Cerrado fruit preserves: a study using conjoint analysisRodrigues, Daniela Maria; Rodrigues, Jéssica Ferreira; Souza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela
28-Fev-2012Determination of bioactive compounds, antioxidant activity and chemical composition of Cerrado Brazilian fruitsSouza, Vanessa Rios de; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Queiroz, Fabiana; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza
2018Determining how packaging and labeling of Requeijão cheese affects the purchase behavior of consumers of different age groupsRibeiro, Ana Paula Lima; Carneiro, João de Deus Souza; Ramos, Thaís de Melo; Patterson, Laura; Pinto, Sandra Maria
2018Development of a functional food bar containing coffeeLara, Nathália de Souza; Sousa, Maísa Mancini Matioli de; Gandra, Fernanda Paola de Pádua; Angelis-Pereira, Michel Cardoso de; Carneiro, João de Deus Souza; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga
2018Development of cheese wrapped in barks of reforestation treesCorrea, Frederico Teixeira; Van Mullem, Joshua Johannes; Correa, Patrícia Teixeira; Abreu, Luiz Ronaldo de; Carneiro, João de Deus Souza; Pinto, Sandra Maria
23-Jul-2012Development of low-calorie guava preserves with prebiotics and evaluation of their effects on carcinogenesis biomarkers in ratsMenezes, Camila Carvalho; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela; Silva, Vera Sônia Nunes da; Brigagão, Maísa Ribeiro Pereira Lima; Azevedo, Luciana
2-Jun-2012Development of low-density polyethylene films with lemon aromaDias, Marali Vilela; Medeiros, Hiasmyne Silva de; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Melo, Nathália Ramos de; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza; Pereira, Joesse Maria Teixeira de Assis Kluge
2022Economic versus nutritional viability: evaluation of the antioxidant potential of food bars sources of proteins of different production costsMendes, Ana Paula Alves; Bemfeito, Carla Martino; Pereira, Rafaela Corrêa; Cândido, Geraldo de Sousa; Carneiro, João de Deus Souza; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Angelis-Pereira, Michel Cardoso de
2012Efeito da concentração de gordura nas propriedades físicas, químicas e sensoriais do queijo petit suisse elaborado com retenção de soroSouza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza; Pinto, Sandra Maria; Souza, Alisson Borges de; Stephani, Rodrigo
-Efeito de embalagens ativas no escurecimento enzimático de batatas (solanum tuberosum) fatiadas e minimamente processadasJunqueira, Mateus da Silva; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Reis, Roniele Cardoso; Carneiro, João de Deus Souza; Benicio, Ricardo Teixeira; Yokota, Sílvia Rosana Colodeti
16-Fev-2014Effect of the addition of spices on reducing the sodium content and increasing the antioxidant activity of margarineLopes, Cristiane de Oliveira; Barcelos, Maria de Fátima Píccolo; Dias, Nayane Aparecida Araujo; Carneiro, João de Deus Souza; Abreu, Wilson César de
Mar-2021Effect of the food matrix on the capacity of flavor enhancers in intensifying salty tasteRocha, Renata Abadia Reis; Rocha, Lenízy Cristina Reis; Ribeiro, Michele Nayara; Ribeiro, Ana Paula Lima; Rocha, Roney Alves da; Carneiro, João de Deus Souza
Mai-2018Effect of whey protein isolate films incorporated with montmorillonite and citric acid on the preservation of fresh-cut applesAzevedo, Viviane Machado; Dias, Marali Vilela; Elias, Heloisa Helena de Siqueira; Fukushima, Katia Lumi; Silva, Eric Keven; Carneiro, João de Deus Souza; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Borges, Soraia Vilela
Mai-2010Elaboração de queijo petit suisse sabor morango de baixo valor calóricoSouza, V. R.; Carneiro, João de Deus Souza; Pinheiro, A. C. M.; Pinto, S. M.; Carvalho, L. P.; Menezes, C. C.
Dez-2014Elaboration of garlic and salt spice with reduced sodium intakeRodrigues, Jéssica F.; Junqueira, Gabriela; Gonçalves, Carla S.; Carneiro, João de Deus Souza; Pinheiro, Ana Carla Marques; Nunes, Cleiton A.
18-Ago-2011Estabilidade de doces em massa de banana prataMartins, Glêndara Aparecida de Souza; Ferrua, Fabiana Queiroz; Mesquita, Karina Scatolino; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza
2021Evaluating nutrition quality of packaged foods carrying claims and marketing techniques in Brazil using four nutrient profile modelsPereira, Rafaela Corrêa; Carneiro, João de Deus Souza; Pereira, Michel Cardoso de Angelis
2019Exploring claims and marketing techniques in Brazilian food labelsPerera, Rafaela Corrêa; Angelis-Pereira, Michel Cardoso de; Carneiro, João de Deus Souza
1-Jul-2022Impact of using cocoa bean shell powder as a substitute for wheat flour on some of chocolate cake propertiesSouza, Fabíola Nogueira Soares; Vieira, Suellen Rocha; Campidelli, Marina Leopoldina Lamounier; Rocha, Renata Abadia Reis; Rodrigues, Leonardo Milani Avelar; Santos, Pedro Henrique; Carneiro, João de Deus Souza; Tavares, Iasnaia Maria de Carvalho; Oliveira, Cristiane Patrícia de
2018In vivo effects of prebiotic sugar free Brazilian cerrado fruits jamGonzaga, Driene Gomes; Pereira, Rafaela Corrêa; Silva, Andressa Alvarenga; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza; Sousa, Raimundo Vicente de; Angelis-Pereira, Michel Cardoso de
2019Influence of gelling agent concentration on the characteristics of functional sugar-free guava preservesPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Silva, Andressa Alvarenga; Queiroz, Fabiana; Borges, Soraia Vilela; Pinheiro, Ana Carla Marques; Carneiro, João de Deus Souza
4-Nov-2022Influence of intrinsic and extrinsic factors on the sensory perception and intention to purchase buffalo meat by consumers in Southeast BrazilAndrade, Bruna Fernandes; Paula, Marielle Maria de Oliveira; Carneiro, João de Deus Souza; Fontes, Paulo Rogério; Torres Filho, Robledo de Almeida; Ramos, Eduardo Mendes; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza
24-Mar-2010Influence of packaging and potassium sorbate on the physical, physicochemical and microbiological alterations of guava preservesMenezes, Camila Carvalho; Borges, Soraia Vilela; Ferrua, Fabiana Queiroz; Vilela, Carolina Pimentel; Carneiro, João de Deus Souza
2017Influence of storage time and packaging on the sensory profile of functional diet guava preserveMesquita, Karina Scatolino; Souza, Vanessa Rios de; Rodrigues, Jéssica Ferreira; Menezes, Camila Carvalho; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza; Pinheiro, Ana Carla Marques
2010Influência da marca e da embalagem de requeijão cremoso no comportamento dos consumidoresHaddad, Felipe Furtini; Ramos, Fernanda de Melo; Bastos, Rejiane Avelar; Pinto, Sandra Maria; Carneiro, João de Deus Souza
Nov-2011Informação nutricional e influência de atributos sensoriais na aceitação de leites fermentados comerciaisAzevedo, Viviane M.; Pereira, Cristina Guimarães; Santos, Gabriella; Carneiro, João de Deus Souza; Pinto, Sandra Maria; Abreu, Luiz Ronaldo de
Jun-2021Integration of the optimized descriptive profile and temporal dominance of sensations methodologiesCrepalde, Ludmylla Tamara; Vidigal, Márcia Cristina Teixeira Ribeiro; Carneiro, João de Deus Souza; Minim, Valéria Paula Rodrigues
2022Investigation of the presence of bioactive, phenolic and mineral compounds in foods analogous to the cheese based on baru almonds for the public veganCarvalho, Ariella Menegucci de; Campidelli, Marina Leopoldina Lamounier; Rocha, Renata Abadia Reis; Carneiro, João de Deus Souza; Souza, Ellen Cristina de; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros
Jun-2020Nutritional and functional potential of pumpkin (Cucurbita moschata) pulp and pequi (Caryocar brasiliense Camb.) peel floursBemfeito, Carla Martino; Carneiro, João de Deus Souza; Carvalho, Elisângela Elena Nunes; Coli, Priscila Castelane; Pereira, Rafaela Corrêa; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros
1-Jul-2010Opinions and attitudes of wine consumers utilizing focus groupMenezes, Camila Carvalho; Cândido, Betânia Diniz Volpi; Angélico, Caroline Lima; Rodrigues, Erika Cristina; Carneiro, João de Deus Souza
25-Ago-2009Opiniões e atitudes dos consumidores em relação a embalagens e rótulos de cachaçaCarneiro, João de Deus Souza; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Chaves, Jose Benicio Paes; Silva, Carlos Henrique Osório; Regazzi, Adair José
2012Optimization of sweet guava (Psidium guajava, L) using the acceptance test, response surface methodology and preference mapMenezes, Camila Carvalho; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza; Cirillo, Marcelo Angelo; Pinheiro, Ana Carla Marques; Oliveira, Letícia Fernandes de
2-Jun-2012Physical and physicochemical evaluation of different brands of traditional, low calorie and sugar-free guava preservesPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela; Ferreira, Larissa de Oliveira; Queiroz, Fabiana
Mar-2016Preparation and characterization of nanocomposites from whey protein concentrate activated with lycopenePereira, Rafaela Corrêa; Carneiro, João de Deus Souza; Borges, Soraia Vilela; Assis, Odílio Benedito Garrido; Alvarenga, Gabriela Lara
25-Mai-2012Quality alterations during storage of sugar-free guava jam with added prebioticsMesquita, karina Scatolino; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza; Menezes, Camila Carvalho; Marques, Gerson Reginaldo
18-Mai-2013Quantitative sensory description using the optimized descriptive profile: comparison with conventional and alternative methods for evaluation of chocolateSilva, Rita de Cássia dos Santos Navarro da; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Carneiro, João de Deus Souza; Nascimento, Moysés; Della Lucia, Suzana Maria; Minim, Luís Antônio
15-Nov-2012Rheological behavior of functional sugar-free guava preserves: Effect of the addition of saltsPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Teixeira, Taísa Rezende; Queiroz, Fabiana; Borges, Soraia Vilela; Carneiro, João de Deus Souza
2020Rheological, physico-chemical and sensorial properties of ice cream made with powdered form with low energetic value and high content of prebiotic fibersCampidelli, Marina Leopoldina Lamounier; Salgado, Jocelem Mastrodi; Carneiro, João de Deus Souza; Abreu, Luiz Ronaldo de; Giarola, Tales Márcio de Oliveira; Carvalho, Elisângela Elena Nunes; Vilas Boas, Eduardo Valério de Barros; Brito, Aila Riany de; Franco, Marcelo
30-Mai-2013Salt equivalence and temporal dominance of sensations of different sodium chloride substitutes in butterSouza, Vanessa Rios de; Freire, Tassyana Vieira Marques; Saraiva, Carla Gonçalves; Carneiro, João de Deus Souza; Pinheiro, Ana Carla Marques; Nunes, Cleiton Antônio
2015Salting potency and time-intensity profile of microparticulated sodium chloride in shoestring potatoesFreire, Tassyana Vieira Marques; Freire, Dieyckson Osvani; Souza, Vanessa Rios de; Gonçalves, Carla Saraiva; Carneiro, João de Deus Souza; Nunes, Cleiton Antônio; Pinheiro, Ana Carla Marques
2020Sensory perception of Brazilian petit suisse cheese by a consumer panel using three-way internal and external preference mapsPereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Souza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza
2018A shiitake mushroom extract as a viable alternative to NaCl for a reduction in sodium in beef burgers: a sensory perspectiveMattar, Thayana Vilela; Gonçalves, Carla Saraiva; Pereira, Rafaela Corrêa; Faria, Michelle Aparecida; Souza, Vanessa Rios de; Carneiro, João de Deus Souza
21-Mar-2023Specialty beers market: a comparative study of producers and consumers behaviorHaddad, Felipe Furtini; Ribeiro, Ana Paula Lima; Vieira, Kelly Carvalho; Pereira, Rafaela Corrêa; Carneiro, João de Deus Souza
16-Mai-2009Sugarcane spirit market share simulation: an application of conjoint analysisCarneiro, João de Deus Souza; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Silva, Carlos Henrique Osorio; Regazzi, Adair José; Chaves, José Benicio Paes; Minim, Luis Antonio
Dez-2016Temporal dominance of sensations (TDS) panel behavior: a preliminary study with chocolateRodrigues, Jéssica Ferreira; Souza, Vanessa Rios de; Lima, Renato Ribeiro; Carneiro, João de Deus Souza; Nunes, Cleiton Antônio; Pinheiro, Ana Carla Marques
Jun-2020Temporal dominance of sensations and check-all-that-apply analysis of restructured cooked hams elaborated with different salt content and pork quality meatsPaula, Marielle Maria de Oliveira; Massingue, Armando Abel; Moura, Ana Paula Rocha de; Carneiro, João de Deus Souza; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Ramos, Eduardo Mendes
Mai-2020Temporal profile of flavor enhancers MAG, MSG, GMP, and IMP, and their ability to enhance salty taste, in different reductions of sodium chlorideRocha, Renata Abadia Reis; Ribeiro, Michele Nayara; Silva, Gabriela Alvarenga; Rocha, Lenízy Cristina Reis; Pinheiro, Ana Carla Marques; Nunes, Cleiton Antônio; Carneiro, João de Deus Souza
13-Jan-2022The effect of different sugar substitute sweeteners on sensory aspects of sweet fruit preserves: a systematic reviewSouza, Poliana Bergamin Athayde; Santos, Maria de Fátima; Carneiro, João de Deus Souza; Pinto, Vinicius Rodrigues Arruda; Carvalho, Elisângela Elena Nunes
Dez-2019The impact of varying educational intervention on consumer understanding and attitude toward reducing sodium in food: Implications for marketing strategiesGonçalves, Carla Saraiva; Carneiro, João de Deus Souza; Rocha, Renata Abadia Reis; Rezende, Daniel Carvalho de
29-Mai-2014Utilization of temporal dominance of sensations and time intensity methodology for development of low-sodium Mozzarella cheese using a mixture of saltsRodrigues, J. F.; Gonçalves, C.S.; Pereira, R.C.; Carneiro, João de Deus Souza; Pinheiro, A.C.M.
Dez-2014Validation of Optimized Descriptive Profile (ODP) technique: accuracy, precision and robustnessSilva, Rita de Cássia dos Santos Navarro da; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Silva, Alexandre Navarro da; Gonçalves, Aline Cristina Arruda; Carneiro, João de Deus Souza; Gomide, Aline Iamim; Lucia, Suzana Maria Della; Minim, Luis Antonio